Afacerea cu tradiție de sute de ani cu care o mână de cultivatori din Arad continuă să dea lovitura chiar și peste hotare. Un kilogram se vinde cu 100 de lei

Afacerea cu tradiție de sute de ani cu care o mână de cultivatori din Arad continuă să dea lovitura chiar și peste hotare. Un kilogram se vinde cu 100 de lei



Mii de fire de ardei roşu colorează zidurile caselor din comuna arădeană Apateu. Până să fie transformaţi în boia, condiment nelipsit din bucatele tradiţionale, ardeii trebuie lăsaţi să se usuce la soare. E o tradiţie a zonei şi un meşteşug vechi de sute de ani.

“În trecut, înainte de a se pune în saci, se înșiră pe ață, când nu exista metoda sacilor, după ce se pune la uscat la soare se controlează non stop să vedem când e trasă apa din ea și după care există o cameră de uscat cu foc”, spune Radu Botaş, cultivator.

Au dat lovitura chiar și peste…

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema