‘Această inacţiune implică în mod direct pierderea de vieţi omeneşti’Şeful diplomaţiei braziliene a criticat miercuri “paralizia inacceptabilă” a Consiliului de Securitate al ONU în faţa conflictelor din Fâşia Gaza şi Ucraina în timpul unei reuniuni a miniştrilor de externe ai G20, transmite AFP, citat de Agerpres.

“Instituţiile multilaterale nu sunt suficient de echipate pentru a face faţă provocărilor actuale, aşa cum demonstrează paralizia inacceptabilă a Consiliului de Securitate în cazul conflictelor în curs. Această inacţiune implică în mod direct pierderea de vieţi omeneşti”, a spus ministrul Mauro Vieira în timpul discursului său de deschidere la întâlnirea de la Rio de Janeiro.

ONU, o entitate fără reacție

Consiliul de Securitate al ONU nu a putut reacţiona la invazia rusă a Ucrainei din cauza dreptului de veto al Rusiei şi s-a luptat să vorbească cu o singură voce despre Gaza, Statele Unite blocând orice apel la încetarea focului.

“Brazilia este profund îngrijorată de…

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Ultima revoltă a fost la 1907!

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, despre candidaturile comunePSD- PNL la Timiş, că în acest moment…