„A fost agitație încă de joi”. Un deţinut din colonia „Lupul polar” descrie ce s-a întâmplat înainte de anunțul oficial al decesului lui Navalnîi



Opozantul Aleksei Navalnîi a murit probabil mult mai devreme decât a anunţat Serviciul Federal Penitenciar, a declarat pentru Novaia Gazeta Europe un deţinut al coloniei penitenciare IK-3 „Lupul Polar”, sub rezerva anonimatului.

Un deținut din colonia IK-3, penitenciarul în care își ispășea Navalnîi pedeapsa, a povestit desfășurarea „frenetică” a evenimentelor, „care a început încă de joi, o agitație de neînțeles în adăpost încă din seara zilei de 15 februarie”. Apoi, toată lumea a fost închisă în barăci, avertizată să nu facă nicio mişcare, iar securitatea a fost întărită, scrie The Moscow Times și News.ro.

„S-a auzit cum nişte maşini au intrat pe teritoriul zonei (penitenciare) seara târziu şi noaptea, de trei ori, dar ce fel de maşini, nu se poate vedea pe geam”, a spus deţinutul.

Dimineaţa zilei de 16 februarie a început cu o percheziţie totală: personalul coloniei a confiscat mai multe telefoane mobile, cărţi,…

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema