Primul neurostimulator cranian pentru epilepsie a fost testat la un copil din Marea Britanie



Într-un nou studiu medical, Oran Knowlson, un băiat de 13 ani din Somerset, Marea Britanie, a devenit prima persoană din lume care a primit un neurostimulator implantat în craniu pentru a gestiona epilepsia severă, scrie BBC. 

 

Oran, care suferă de sindromul Lennox-Gastaut, o formă debilitantă de epilepsie apărută la vârsta de trei ani, a avut numeroase crize zilnice, afectându-i grav calitatea vieţii.

 

Operaţia inovatoare, efectuată la Spitalul Great Ormond Street în octombrie 2023, a implicat inserarea a doi electrozi în talamusul lui…

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

MApN atrage atenția asupra unei informații false# distribuită de canalele de propagandă ale Kremlinului, conform căreia avioanele F-16 din România, pilotate de ucraineni instruiți la Fetești, ar fi efectuat deja mai multe zboruri de probă spre Insula Șerpilor, în pregătire unor presupuse atacuri asupra Rusiei. MApN arată că, în prezent, la Fetești sunt instruiți doar piloți români.

Ministerul Apărării Naționale a transmis, într-un comunicat de presă, că pe canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar, a apărut o știre…