“Zona de interes”, un film memorabil despre Holocaust, intră în cinematografele din România

„Zona de interes”, regizat de Jonathan Glazer, nominalizat anul acesta de 5 ori la Premiile Oscar, poate fi văzut, începând de azi, în cinematografele din România. Filmul arată într-o stilistică inedită unul dintre cele mai exploatate subiecte în cinematografie – Holocaustul, devenind poate unul dintre cele mai importante filme realizate pe acest subiect.

Producția a primit Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes și este considerată în presa de specialitate printre cele mai bune filme ale anului trecut.

Regizorul reușește să sugereze atrocitățile comise la Auschwitz prin contrastul dintre sunete terifiante și viața de vis pe care o duce familia comandantului lagărului, în casa ridicată chiar lângă zidul locului de exterminare. Pentru a crea cât mai realist grădina feerică în care se petrece o mare parte din acțiunea filmului, echipa de producție a plantat și construit de la zero peisajul floral, cu 4 luni înainte de debutul filmărilor….

Citeste continuarea pe culturaladuba.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

Podul Navajo | Cunoaste lumea

Înainte de finalizarea primului pod Navajo, una dintre singurele traversări ale râului Colorado între statele Arizona și Utah…