Ziua Pompierilor din România 2022. Programul activităților din 13 septembrie

În fiecare an, la data de 13 septembrie 2022 este celebrată Ziua Pompierilor din România. Iată programul activităților din 13 septembrie!


In articol:


Pe 13 Septembrie este aniversată Ziua Pompierilor România. De asemenea, această zi comemorează Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Pe 13 septembrie 2022 sărbătorim Ziua Pompierilor din România

Bătălia de la Dealul Spirii de la București reprezintă un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluției de la 1848 și prima afirmare patriotică a calităților morale și de luptă ale ostașilor tinerei armate române moderne.

Ziua de 13 septembrie a fost desemnată ca Zi a Pompierilor din România, pentru eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848. Legal, oficializarea acestei zile a  avut loc în anul 1953, iar după revoluție acest lucru a fost legiferat.

Citeste si: Compania Aeroporturi București va înlocui benzile de bagaje din zona de sosiri. Anunț important pentru cei care au zboruri în această perioadă

Ziua Pompierilor din România 2022. Programul activităților din 13 septembrie

[Sursa foto: Facebook: ISU Prahova]

Cu ocazia acestei zile se vor organiza activități interactive pentru copii, prezentarea tehnicii și a accesoriilor de intervenție, lecții de prim ajutor și informări preventive. 

Programul activităților de Ziua Pompierilor

În data de 13 Septembrie 2022, cu ocazia Zilei Pompierilor din România și totodată a împlinirii a 174 de ani de la eroicele lupte din Dealul Spirii, românii vor fi așteptați, între orele 10:00- 18:00, în toate subunitățile de pompieri din București-Ilfov, unde se va organiza „Ziua Porților Deschise”.

Citeste si: Ce se spune despre ziua de marți- 13 septembrie 2022. Superstiții care aduc noroc

„Aveți posibilitatea de a vă urca în autospecialele de intervenție utilizate în misiunile de salvare, pentru a fi alături de eroii voștri, pompierii!”, se mai arată pe pagina de Facebook ISU București-Ilfov.

Citeste si: Incidentele se țin lanț în Pasajul Unirii. Acesta este al patrulea accident, în nici o săptămână de la deschidere

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Zero taxe pe salariul minim. Cine face propunerea și ce șanse are. „Creşterea preţurilor îi va afecta foarte mult pe cei cu venituri foarte mici”

Urmatoarea stire

O primărie din Arad aşteaptă de trei ani un aviz pentru o investiţie de opt milioane de euro

Stiri pe aceeasi tema