Ziua Marinei, marcată de autorități în Portul Constanța/Iohannis: Am întărit securitatea în regiunea Mării Negre


Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu au participat, marţi, 15 august, la activităţile organizate cu prilejul Zilei Marinei Române în faţa Comandamentului Flotei din Portul Constanţa.

Ceremonia a debutat la ora 10.00, cu ridicarea pavilionului, geacului şi marelui pavoaz la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului Naţional al României şi cu executarea a 21 de salve de tun, iar după mesajul  oficialilor şi serviciul religios  au fost  urmate de lansarea în apa mării a unor ancore de flori în memoria eroilor marinari.

Președintele Iohannis a subliniat importanța regiunii Mării Negre, în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei și a mulțumit marinarilor și aliaților NATO pentru sprijinul oferit în Apărare.

Ziua de 15 august ne aduce aminte de simbolurile naționale și ne inspiră să fim mai aproape unii de alții. Aveți admirația și recunoștința noastră. România a întărit securitatea din zona Mării Negre și le mulțumesc încă o dată partenerilor NATO pentru acest lucru”, a precizat șeful statului, Klaus Iohannis, prezent la festivitățile de Ziua Marinei.

Ziua Marinei și securitatea din regiunea Mării Negre. Mesajul autorităților

„Sunt bucuros să mă aflu astăzi, la  Constanța, în această zi cu totul specială, invitat la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Marinei Române și a Forțelor Navale Române. 

Sfânta Maria să îi ocrotească pe marinari, pe toți cei care își sărbătoresc ziua onomastică și poporul român!”. România reprezintă un centru important de greutate al posturii întărite de descurajare și apărare a NATO, iar prezența și activitatea celor 5.000 de militari aliați în țara noastră demonstrează pe deplin unitatea, solidaritatea și angajamentul nostru neclintit, ca Aliați, față de prevederile Tratatului Nord-Atlantic, inclusiv în ceea ce privește apărarea colectivă.
Militarii români și Aliați se instruiesc și își consolidează aici, la Marea Neagră, capacitatea de a avea acțiuni militare în comun, în deplină compatibilitate”,
a declarat premierul Ciolacu. 

Generalul Daniel Petrescu au subliniat efortul Forțelor Navale de a supraveghea regiunea Mării Negre, în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Activităţile prilejuite de Ziua Marinei Române vor continua cu defilarea velierelor şi ambarcaţiunilor civile, precum şi cu acrobaţii aeriene, concomitent cu un mini-spectacol oferit publicului de Muzica Militară a Forţelor Navale.

„Seara zilei de 15 august se va încheia cu retragerea cu torţe a marinarilor şi cu un spectacol de artificii şi de drone, oferit de Primăria Municipiului Constanţa. Formaţia muzicală a Forţelor Navale, condusă de colonel Cornel Ignat, va susţine un mini-concert de piese din repertoriul…

Citeste continuarea pe mainnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

EFECTUL P (9)

În acest spațiu, puteți citi opera lui Gheorghe Schwartz Efectul P, apărută la Editura Eminescu în 1983 și…