Ziua Educației 2023: Pe această dată elevii nu merg la școală! 5 octombrie este zi liberă


Ziua Educației 2023. În fiecare an, pe data de 5 octombrie, în România este sărbătorită ziua Educației. Elevii și profesorii au o zi liberă!


In articol:


Ziua Educației 2023. În fiecare an, pe data de 5 octombrie este sărbătorită Ziua Mondială a Educației.

Anul acesta, Ziua Educației  pică într-o zi de joi.

Elevii au zi liberă pe data de 5 octombrie

[Sursa foto: istock.com]

Citește și: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre combaterea consumului de droguri în școli. ,,Lucrăm la un proiect pe care să îl prezentăm în Guvern, lucrăm cu persoane specializate din domeniul adicţiei”

Iată tot ce trebuie să știi despre Ziua Educației 2023!

Ziua Educației 2023. Elevii au o zi de vacanță

Această sărbătoare a luat naștere în anul 1994, cu scopul de a comemora semnarea Recomandării UNESCO/OIM privind statutul profesorilor în anul 1966.

În această zi, accentul este pus pe promovarea educației, aprecierea implicării și devotamentului profesorilor. Menționăm că Ziua Internațională a Educației se distinge de Ziua Învățătorului, care este sărbătorită în România, în fiecare an, pe data de 5 iunie.

Citeste si: Tribul lui George Chirilă, bărbatul cu două soții surori, se destramă. Copiii se desprind, unul câte unul, din universul creat de tatăl lor: ,,Au plecat 5 de-o dată”- kanald.ro


Citeste si: Ce este homocisteina si care sunt valorile normale pe care ar trebui sa le avem

Citeste si: „Te iubesc, Hoder” Jador a dat vestea printre lacrimi! Ce urmează să se întâmple- wowbiz.ro

Citește și: Cum se calculează venitul minim de incluziune? Lista persoanelor care pot beneficia de acest ajutor

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, nu se vor desfășura orele de curs. Pe data de 5 octombrie, atât elevii, cât și cadrele didactice, se vor bucura de o zi liberă. Această prevedere este inclusă în contractele de muncă ale profesorilor, și se regăsește și în ordinele referitoare la structura anului școlar 2023-2024.

Ziua Educației este sărbătorită în fiecare an în peste 200 de țări. Mai mult, aceasta este o zi consacrată cadrelor didactice. Ziua de 5 octombrie le este dedicată profesorilor, învățătorilor și educatorilor din întreaga lume pentru că ei sunt cei care contribuie în mod esențial la dezvoltarea unei ţări, asigurând transmiterea de cunoştinţe. De asemenea, aceștia joacă un rol civic de mare importanţă, contribuind la păstrarea coeziunii sociale. 

Când are loc prima vacanță pentru elevi? Perioadele de vacanță din anul școlar 2023-2024

Anul școlar 2023-2024 este structurat în 5 module, iar prima vacanță a elevilor este vacanța de toamnă, care vine după finalizarea primului modul programat în intervalul 11 septembrie- 20 octombrie.

Citeste si: „Și-a revenit băiatul meu.” Cum s-a afișat Valentin Sanfira, la o lună de…

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema