Ziua cea mare pentru monarhia britanică. Regele Charles al III-lea va fi încoronat într-o ceremonie ce are o istorie de peste 1000 de ani 

În timp ce Charles a fost întotdeauna destinat să fie rege şi să poarte coroana, Camilla nu va mai fi regina consoartă, ci regină deplină! 

Suntem în epoca Regelui Charles şi a Reginei Camilla, transmite  corespondentul de la BBC, Sean Coughlan. 

 

 

 

 

Regina consoartă Camilla este acum unsă şi încoronată într-o ceremonie mai simplă – deşi nu i se cere să depună jurământ.

Este încoronată cu Coroana Reginei Maria.

 

 

Corul cântă „Dumnezeu să-l salveze pe Rege”.

Arhiepiscopul toarnă ulei special din Ampulla pentru a-l unge pe Rege sub forma unei cruci pe cap, sân şi mâini.

Ampolla a fost preparată pentru încoronarea lui Charles al II-lea. 

Lingura de încoronare este mult mai veche, supravieţuind abolirii monarhiei de către Oliver Cromwell după războiul civil englez.

Regele s-a aşezat pe scaunul de încoronare. Începe învestitura!

Cunoscut şi sub denumirea de Scaunul Sf. Eduard sau Scaunul Regelui Eduard, se crede că este cea mai veche piesă de mobilier din Marea Britanie. Pe  tron au fost încoronaţi 26 de monarhi.

Regelui i se dă o haină aurie strălucitoare, numită Supertunica. 

Corul grecesc cântă. 

Regelui i-a dat sabie pentru a „face dreptate”

Arhiepiscopul de Canterbury îi spune să o folosească pentru a „face dreptate, pentru a opri creşterea nelegiuirii, pentru a proteja Sfânta Biserică a lui Dumnezeu şi toţi oamenii de bunăvoinţă”.

 

Regele primeşte şi orbul – globul de aur care reprezintă puterea suveranului,  predat de Arhiepiscopul de Armagh.

 

 

UPDATE 13:30 – Arhiepiscopul ţine predica

„Suntem aici pentru a încununa un rege, iar noi încununăm un rege pentru a sluji”, spune arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby 

 

 

UPDATE – Arhiepiscopul începe ceremonia

Deschiderea oficială o face Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby.

Fazele principale ale ceremoniei vor fi următoarele:

  • Recunoaştere: Charles va fi proclamat „rege fără îndoială” înainte ca congregaţia să fie rugată să-şi arate omagiul şi serviciul. Adunarea va striga „Domnul să-l salveze pe rege!”
  • Jurământ : Regele va depune un jurământ pentru a confirma că va respecta legea şi Biserica Angliei în timpul domniei sale
  • Ungerea : El va sta pe Scaunul Sf. Edward, cunoscut şi sub numele de Scaunul Încoronării, şi va fi uns cu ulei pe cap, sân şi mâini.
  • Investitură: el va primi regalia, inclusiv Orbul Suveranului şi sceptrele înainte ca Coroana Sfântului Eduard să-i fie pusă pe cap. 
  • Înscăunarea: Regele se va muta de la Scaunul de încoronare la un tron, Prinţul William va aduce un omagiu tatălui său, cei care privesc – în mănăstire şi în alte locuri – vor fi invitaţi să depună…

Citeste continuarea pe www.mediafax.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema