„Ziua Bucureștilor” sărbătorită la Biblioteca Metropolitană București


Biblioteca Metropolitană București (BMB) sărbătorește „Ziua Bucureștilor” marți, 20 septembrie 2022, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, str. Tache Ionescu, 4.

Evenimentul urmărește să inducă sentimentul de apartenență locală, de creștere a respectului față de lucrurile lăsate de înaintași, de conștientizare a valorii patrimoniului cultural bucureștean, dar și de rememorare a trecutului.

De la ora 09:00, (în Sala Auditorium) va avea loc proiecția filmului „Povestiri despre Arcul de Triumf. După vizionare, cei prezenți vor participa la un tur ghidat ce include vizitarea Casei Artelor „Dinu Lipatti”, tur ce se va termina cu vizitarea monumentului, simbol al capitalei, Arcul de Triumf.

În curtea sediului central, se va desfășura un atelier de lectură din volumele vechi ale Bucureștiului interbelic aflate în patrimoniul BMB. Participanții vor putea viziona expoziția de cărți poștale, din perioada 1900 – 1985, intitulată „București retrospectiv”. Expoziția intitulată ,,Itinerarii bucureștene”, ce cuprinde imagini din perioada 1905-1935, va putea fi vizionată, pe panouri mobile, tot în curtea Sediului Central.

„La ora 17:00, sunteți invitați la vernisajul expoziției „Șevalet de București” a pictorului Mugur Popa, expoziție curatoriată de Carmen Olteanu, pictor și doctor în arte plastice și de către Marius Tița, critic de artă“, se arată într-un comunicat al BMB.

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Analiză. Consumarea tuturor rezervelor cunoscute de combustibili fosili ar genera un volum mai mare de gaze cu efect de seră decât a produs omenirea de la Revoluția Industrială și până în prezent.

Urmatoarea stire

VIDEO Uraganul Fiona a lovit Republica Dominicană. Pagube „catastrofale” în Puerto Rico

Stiri pe aceeasi tema