Ziua 496. Rusia acuză Ucraina că a atacat Moscova. Putin mulțumește pentru susținere în ziua în care două drone au ajuns iar aproape de Kremlin (Video)


Ziua 496 a început cu acuzații de la Moscova că Ucraina ar fi atacat capitala rusă, circulația pe unul dintre principalele aeroporturi din țară fiind perturbată.

Două drone au fost interceptate la doar 30 de kilometri de Kremlin. O altă dronă a vizat o bază militară aflată la puțin peste 60 de kilometri de Moscova.

La prânz, Vladimir Putin a avut prima sa apariţie pe scena mondială după revolta lui Evgheni Prigojin. El le-a mulţumit partenerilor din Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) că l-au sprijinit în timpul rebeliunii Wagner.

Atac asupra Moscovei

  • Patru drone interceptate – Rusia a acuzat Ucraina că a lansat un atac cu drone asupra Moscovei. Alte două drone au fost doborâte în apropierea satului Valuevo. Satul se află la aproximativ 30 km sud-vest de Kremlin. O altă dronă a fost reperată în regiunea Kaluga, care se învecinează cu regiunea Moscovei.
  • Atac la o bază militară – O dronă a fost doborâtă în zona oraşului Kubinka, la aproximativ 63 km vest de Moscova, unde se află o bază aeriană. Se pare că resturi au lovit o clădire administrativă.
  • Restricții pe aeroport – Aterizările şi decolările la aeroportul Vnukovo din Moscova au fost restricţionate timp de câteva ore, înainte ca operaţiunile normale să fie reluate după ora 05:00 GMT (08:00, ora locală şi a României). Mai multe zboruri au fost deviate către alte aeroporturi.
  • Acuzații de terorism – Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat Ucraina de terorism: „Încercarea regimului de la Kiev de a ataca o zonă în care se află infrastructură civilă, inclusiv aeroportul, care, întâmplător, primeşte şi zboruri străine, este încă un act de terorism. Comunitatea internaţională ar trebui să realizeze că Statele Unite, Marea Britanie, Franţa – membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU – finanţează un regim terorist”.
  • Nicio reacție de la Kiev – Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Kievului, dar Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacuri în interiorul Rusiei sau pe teritoriul controlat de Rusia în Ucraina.

Situația pe front

  • Avion unic al SUA, trimis în Europa – Statele Unite au trimis un avion special care va monitoriza situația de la centrala din Zaporojie și va măsura nivelul radiațiilor din Europa.

Alte informații relevante

  • Putin, la summit mondial – Lideri mondiali, printre care Vladimir Putin, Xi Jinping şi preşedintele iranian Ebrahim Raisi, s-au întâlnit marţi în cadrul unui summit virtual găzduit de premierul indian Narendra Modi, aceasta…

Citeste continuarea pe spotmedia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema