Zelenski nu acceptă un “conflict înghețat” cu Rusia ci vrea recuperarea tuturor teritoriilor ocupate ilegalPreședintele Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina nu va accepta un “conflict înghețat” cu Rusia ci va lupta pentru recuperarea tuturor teritoriilor ocupate ilegal de Rusia.

Șeful statului ucrainean a făcut această declarație imediat după Summit-ul NATO de la Vilnius. Reuniunea s-a desfășurat în perioada 11 – 12 iulie 2023. În ziua a doua, 12 iulie, s-a reunit Consiliul NATO – Ucraina, cu participarea președintelui Zelenski. La Summit, liderii NATO au precizat că Ucraina va fi primită în NATO doar după ce va învinge în războiul cu Rusia.

Drept urmare, președintele Zelenski a explicat ce va însemna victoria Ucrainei. „Vrem să ne recuperăm teritoriul, să restabilim securitatea pe teritoriul nostru, să obţinem întoarcerea celor care au fost forţaţi să părăsească ţara și să pedepsim toate crimele ruseşti. Aceasta este o victorie, iar un conflict îngheţat nu este o victorie”, a precizat președintele Zelenski.

În zona apropiată Mării Negre există deja o serie de conflicte mocnite, denumite “înghețate”. Unul este cel din Transnistria, unde staționează ilegal trupe ale Rusiei. Republica Moldova a cerut în mod repetat retragerea militarilor ruși din Transnistria. Două asemenea zone sunt în Georgia (Osetia de Sud, Abhazia), ambele fiind ocupate de Rusia. O altă zonă de “război înghețat” este în Azerbaidjan (enclava Nagorno – Karabah).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema