Zelenski cere contracararea tentativelor ruse în sensul destabilizării Republicii MoldovaVolodimir Zelenski a acuzat Rusia că va continua să încerce destabilizarea Republicii Moldova “prin război hibrid” şi “război informaţional”.

Preşedintele Vladimir Putin “trebuie să arate succes şi victorii. Dar nu va fi nicio victorie pe câmpul de luptă în Ucraina. Prin urmare, va merge să caute succes în altă parte, unde sunt puncte slabe. Cred că este important să oprim aceste tentative cu mai mult armament, mai multe sancţiuni şi acţiuni adecvate”, a afirmat Zelenski, citat de CNN.

Administraţia de la Washington s-a declarat îngrijorată de riscurile destabilizării Republicii Moldova de către Rusia. Informaţiile privind acţiuni în sensul destabilizării Republicii Moldova sunt “profund preocupante”, a declarat săptămâna trecută John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă. Recent, preşedintele Maia Sandu a atribuit Rusiei presupuse planuri de provocare a unor violenţe în Republica Moldova, în scopul înlăturării actualei Administraţii prooccidentale.

În schimb, Administraţia Vladimir Putin a avertizat, vineri, asupra efectelor presupuselor activităţi militare ale Ucrainei în apropierea regiunii separatiste moldovene Transnistria, subliniind că Moscova poate considera atacuri acţiunile împotriva etnicilor ruşi sau a trupelor ruse. “În legătură cu acumularea semnificativă de personal şi echipamente militare ale unităţilor ucrainene în apropierea frontierei dintre Ucraina şi Transnistria, prin instalarea de poziţii de tragere de artilerie şi a unui număr fără precedent de zboruri cu drone ale armatei ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei, avertizăm Statele Unite, ţările membre NATO şi Ucraina asupra acestor acţiuni aventuriere”, a transmis Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Tass.

“Nu trebuie să aibă nimeni niciun dubiu asupra faptului că forţele armate ale Federaţiei Ruse vor răspunde adecvat la orice provocare a regimului de la Kiev; dacă se va produce aşa ceva, forţele ruse vor asigura protecţia compatrioţilor, a contingentului de menţinere a păcii şi a personalului militar din Transnistria”. Orice acţiune care generează ameninţare de securitate “va fi considerată atac asupra Federaţiei Ruse, în conformitate cu reglementările internaţionale”, atrage atenţia Ministerul de Externe de la Moscova.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Horoscop sâmbătă, 25 februarie 2023: Balanțele vor simți nevoia să facă mărturisiri

Urmatoarea stire

Mircea Geoană: Putin, prin discursurile sale de la Kremlin și de pe stadion, arată că trăiește într-o lume paralelă

Stiri pe aceeasi tema