Zelenski, categoric în privința ucigașului lui Prigojin: „Este Putin. Avem informații”. Alarmă privind contraofensiva


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a acuzat vineri pe liderul autoritar rus Vladimir Putin de uciderea șefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin.

Volodimir Zelenski FOTO Profimedia

Zelenski afirmă că Ucraina deține informații precum că Prigojin a murit la ordinul lui Putin.

„Putin și-a pierdut mințile ca persoană, ca politician.
El l-a ucis pe Prigojin, noi avem astfel de informații. Noi, în Ucraina, nu am
avut zile de doliu când cerul l-a pierdut pe Prigojin. Pentru noi, este un
terorist mai puțin”,
a spus președintele ucrainean.

Președintele ucrainean a remarcat totodată că moralul rușilor a scăzut considerabil
după eliminarea șefului Wagner.

„Au pierdut această protecție. Acesta este cu siguranță
un plus pentru noi”
, a subliniat șeful statului ucrainean.

Kremlinul încă nu a reacționat în legătură cu acuzația oficială formulată de Zelenski, dar a respins sugestiile făcute în acest sens, catalogându-le drept „minciuni absolute”.

Pe de altă parte, Volodimir Zelenski a făcut apel la intensificarea ajutorului militar pentru Ucraina și la impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Președintele ucrainean susține că Rusia ar putea opri contraofensiva ucraineană datorită superiorității sale aeriene: „Dacă noi nu suntem în cerul în care este Rusia, ea ne opreşte din cer. Ei ne opresc contraofensiva”.

„Războiul încetineşte. Acesta este un adevăr, îl recunoaştem. Toate procesele devin mai greoaie şi mai lente, de la sancţiunile (împotriva Rusiei) până la livrările de arme” către Ucraina, a conchis Zelenski.

Armata ucraineană se loveşte de superioritatea aeriană a celei ruse, dar şi de o reţea complexă de linii defensive ruseşti protejate de tranşee, câmpuri de mine şi capcane antitanc. Totuși, Ucraina speră să străpungă o porţiune de front în provincia Zaporojie, în zona satului Robotîne pe care a reuşit să-l elibereze, un sat mic dar considerat ca având o importanţă strategică, notează Agerpres, care citează agențiile de presă AFP și Reuters.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Cutremur în zona seismică Vrancea

Un cutremur de magnitudinea 3,3 s-a produs joi seară în zona seismică Vrancea, anunţă Institutul Naţional pentru Fizica…