Zelenski Anunță “rezultate Semnificative” Ale Contraofensivei Din Est: “Drumul Duşmanului E Foarte Clar – înfrângere, Ruşine şi Condamnare”

„Avem rezultate semnificative în estul ţării (…) Toată lumea a auzit ce se întâmplă la Lîman, în regiunea Doneţk. Sunt paşi care contează mult pentru noi. Și le sunt recunoscător tuturor luptătorilor noștri pentru că au implementat acest element al planului nostru de apărare! Este foarte important”, şi-a exprimat președintele ucrainean satisfacţia, în discursul video adresat zilnic națiunii.

„Trebuie să ne eliberăm toate teritoriile, iar aceasta va fi cea mai bună dovadă că dreptul internaţional şi valorile umane nu pot fi încălcate de niciun stat terorist, oricât de insolent ar fi, precum Rusia”, a adăugat el, cu trăsături obosite, în faţa camerei video.

Vineri, liderul separatist din regiunea Donețk, Denis Pușilin, a declarat că trupele ruse și aliații lor rezistă cu „ultimele lor forțe” în orașul Lîman, fiind „parțial încercuite”.

Volodimir Zelenski a recunoscut că „drumul ţării noastre este dificil”, dar „clar” în ochii săi: „Este calea independenţei, integrităţii teritoriale, integrării în lumea civilizată şi dezvoltării sociale”. „Drumul duşmanului nostru este de asemenea foarte clar – înfrângere, ruşine şi condamnare” a afirmat el.

Tot vineri, preşedintele rus Vladimir Putin a oficializat anexarea a patru regiuni ucrainene din sudul şi estul țării, controlate parţial sau complet de trupele ruse și de milițiile separatiste, o decizie condamnată pe scară largă de Kiev şi de aliaţii săi occidentali.

„O altă farsă a avut loc astăzi la Moscova. Acolo s-a sărbătorit ceva. Se scanda ceva acolo. Au cântat în piață”, a spus Zelenski, potrivit CNN.

„Pseudo-referendumurile sunt elemente de agresiune împotriva unui stat suveran şi oricine implicat în organizarea şi desfăşurarea acestei farse va fi făcut răspunzător”, a mai afirmat el.

În ceea ce priveşte atacul cu rachete comis vineri asupra civililor la Zaporojie, preşedintele ucrainean a denunţat, pe de altă parte, „o crimă deliberată şi absolut calculată” a armatei ruse.

„Vorbeau despre Zaporojie – când ei înșiși au aranjat un astfel de lucru în Zaporojie”, a spus Zelenski, referindu-se la atacul soldat cu zeci de morți și de răniți.

„Până în prezent, sunt 30 de morţi”, a confirmat liderul de la Kiev. Poliţia ucraineană a comunicat aceleaşi date cu câteva minute mai devreme, precizând că este vorba și despre 88 de persoane rănite.

Zelenski a mai afirmat că Ucraina lucrează cu aliații săi occidentali pentru a impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, „împotriva unor persoane-cheie și a unor importante companii rusești”.

„Bineînțeles, sancțiunile vor fi aplicate și acelor cetățeni din alte țări care au luat parte la farsa rusă de pe teritoriul ocupat al țării noastre”, a adăugat el.

Consilier militar în Ministerul Apărării al Ucrainei, pentru Libertatea: „Nu ne vom opri, nu vom ceda, chiar dacă Rusia va folosi arma nucleară”

Miniștrii de externe din grupul celor mai industrializate șapte națiuni (G7) au anunțat vineri că vor impune sancțiuni economice suplimentare Rusiei din cauza anexării teritoriilor ucrainene.

Foto: EPA

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de RusiaUrmărește-ne pe Google News

Urmărește cel mai nou VIDEO

Citeste continuarea pe www.libertatea.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Biden semnează un proiect de lege care include un ajutor suplimentar de 12,4 miliarde de dolari pentru Ucraina

Urmatoarea stire

Un set unic de neuroni a fost identificat în creierul oamenilor cu viață lungă

Stiri pe aceeasi tema