Zelenski a fost rănit în Kiev. Cum se simte și ce a transmis cu privire la incident

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a fost rănit uşor miercuri, în urma unui accident produs în Kiev, relatează CNN, care precizează că Zelenski nu a suferit răni grave.

Zelenski a fost rănit ușor în Kiev. Ce s-a întâmplat

Potrivit unui comunicat al secretarului de presă al preşedintelui, „o maşină a intrat în coliziune cu maşina preşedintelui Ucrainei şi cu vehicule din coloana sa”.

Medicii care îl însoţeau pe Zelenski i-au acordat asistenţă de urgenţă şoferului maşinii şi l-au transferat la o ambulanţă, se mai arată în comunicatul citat de CNN.

„Preşedintele a fost examinat de un medic, nu are răni grave”, se precizează în comunicat, potrivit news.ro.

Autorităţile investighează circumstanţele producerii incidentului.
Anterior, Zelenski vizitase Izium, situat în zona de nord-est a Harkivului, oraş recucerit de forţele ucrainene în urmă cu cinci zile.

Citește și: Olena și Volodimir Zelenski au pozat pentru Vogue. Cum au apărut pe coperta revistei și ce au transmis despre războiul din Ucraina

Preşedintele Ucrainei cere ca Rusia să fie declarată stat- sponsor al terorismului

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski consideră că Rusia îşi permite să poarte în continuare războiul crud şi cinic împotriva ţării sale, pentru că răspunsul primit este insuficient şi cere ca Rusia să fie declarată stat sponsor al terorismului, precum şi un al optulea pachet de sancţiuni UE.

Citește și: Olena Zelenska, despre relația cu Volodimir Zelenski în timpul războiului din Ucraina: „Suntem în pauză”. Ce spune despre familie

”De ce cea mai mare sursă de teroare din lume – Rusia – este capabilă încă să ducă acest război? Şi de ce poate purta războiul într-un mod atât de crud şi cinic? Există un singur motiv – presiunea insuficientă asupra Rusiei. Răspunsul la teroarea acestui stat este insuficient. Uitaţi-vă la ce îşi poate permite Rusia! Niciun alt terorist nu a făcut asta vreodată în istorie – atât de multe lucruri deodată”, a afirmat Zelenski.

El a prezentat argumentele pentru care consideră că Rusia este o sursă de teroare si instrumentele pe care Moscova le utilizează.

– Teroarea radiaţiilor la centrala nucleară Zaporojie. ”Prezenţa trupelor ruseşti la fabrică, provocările ruseşti constante şi bombardarea teritoriului centralei au plasat Ucraina şi toată Europa în pragul unui dezastru radioactiv”, a spus liderul de la Kiev.

– Teroarea energiei – ”Locuitorii multor ţări din întreaga lume suferă din cauza creşterii dureroase a preţurilor la resursele energetice – la electricitate, la căldură. Rusia o face în mod deliberat. Şi în mod deliberat destabilizează piaţa gazului în Europa”, a argumentat el.

– Teroarea foametei – ”Este o tactică foarte cinică şi complet deliberată a Rusiei. Şi este îndreptată nu doar împotriva ţărilor sărace, ci în special împotriva acelor regiuni ale lumii din care ar putea veni un nou flux de refugiaţi în Europa. Crize grave ale migranţilor în Europa – acesta este planul statului terorist”, consideră preşedintele ucrainean, amintind de iniţiativa care a dusa la deblocarea porturilor pentru exportul de cereale.

”Şi cum reacţionează lumea? Încă nu există o recunoaştere oficială a Rusiei ca stat – sponsor al terorismului. Cetăţenii statului terorist mai pot călători în Europa pentru vacanţă sau cumpărături, pot primi vize europene şi nimeni nu ştie dacă printre ei sunt torţionari sau criminali care tocmai s-au întors de pe teritoriul ocupat al Ucrainei. Până acum, propagandiştii ruşi mai pot lucra tocmai în acele ţări din Africa, Asia, America Latină, Europa, care sunt ameninţate cu cel mai mare haos din cauza crizelor de preţ şi energetice create de Rusia. Încă suntem forţaţi să cerem ajutor pentru a ne proteja cerul de rachetele ruseşti – după 200 de zile de război la scară largă!”, comentează Volodimir Zelenski.

În opinia sa Rusia trebuie desemnată stat terorist.

”Întărirea sancţiunilor – este necesar cel de-al optulea pachet de sancţiuni UE. Sporirea ajutorului acordat Ucrainei şi, mai ales, accelerarea furnizării de sisteme de apărare aeriană”, a declarat preşedintele ucrainean.

Momentul în care un soldat din garda regală se prăbușește la catafalcul Reginei Elisabeta. Televiziunile au întrerupt tr…

Citeste continuarea pe a1.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cod galben de vânt puternic, în zonele montane şi temporar în sudul şi estul Transilvaniei, până la ora 22.00

Urmatoarea stire

Cozi uriaşe, la Westminster. Mii de oameni ar putea aştepta şi 30 de ore pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei Elisabeta a II-a

Stiri pe aceeasi tema