Zeci de copii în spital după ce au mâncat „răsuflarea dragonului”. Ce sunt dulciurile care s-au viralizat pe TikTokIndonezia avertizează populația în privința consumului de azot lichid, după ce peste 20 de copii au ajuns la spital din cauza unor dulciuri cunoscute sub numele de „răsuflarea dragonului”, devenite un nou trend periculos pe TikTok.

Copiii au suferit arsuri pe piele, dureri severe de stomac și intoxicații alimentare după ce au consumat bomboanele colorate, potrivit Ministerului indonezian al Sănătății, care îndeamnă părinții, profesorii și autoritățile sanitare locale să fie vigilenți, relatează CNN.

Bomboanele sunt scufundate în azot lichid pentru a crea un efect de vapori atunci când sunt consumate. Ele sunt populare printre copii, zeci dintre aceștia au încărcat clipuri pe TikTok, filmându-se cum suflă vaporii pe gură, nas și urechi. Un videoclip care arată prepararea gustării de către un vânzător ambulant a fost vizualizat de aproape 10 milioane de ori.

Aproximativ 25 de copii au fost răniți după ce au consumat bomboanele. Doi dintre ei au fost spitalizați, a declarat directorul general al ministerului, Maxi Rein Rondonuwu. Nu a fost raportat niciun deces.

Utilizarea azotului lichid în prepararea alimentelor nu este ilegală. Bucătarii de top folosesc adesea vaporii pentru a crea efecte teatrale atunci când servesc mâncăruri. Este incolor și inodor și este utilizat în mod obișnuit în mediul medical și ca ingredient pentru a îngheța alimentele.

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Bursa de Valori Bucureşti a închis cu o evoluţie mixtă a indicilor şedinţa de joi

Urmatoarea stire

Avioanele spion ale NATO au aterizat la Otopeni. Vor supraveghea granițele Ucrainei

Stiri pe aceeasi tema