Zagreb, capitala Croației, se afundă în gunoaie


FOTO – Hepta
  • Mormane de gunoaie se adună pe străzile capitalei croate Zagreb în urma declanşării unei greve spontane a angajaţilor din salubrizare.
  • Pentru a patra zi consecutiv, angajaţii serviciului public de salubrizare se află în grevă ca parte a unei solicitări privind creşterea salariilor.
  • Au fost făcute excepţii pentru adunarea deşeurilor în cazul spitalelor, grădiniţelor, şcolilor şi căminelor de bătrâni.

Mormane de gunoaie se adună pe străzile capitalei croate Zagreb în urma declanşării unei greve spontane a angajaţilor din salubrizare, potrivit Today Times.

Pentru a patra zi consecutiv, angajaţii serviciului public de salubrizare se află în grevă ca parte a unei solicitări privind creşterea salariilor, scrie joi presa croată.

Au fost făcute excepţii pentru adunarea deşeurilor în cazul spitalelor, grădiniţelor, şcolilor şi căminelor de bătrâni.

Greva urmează să continue în condiţiile în care negociatorii din sindicatul serviciului public de salubrizare şi reprezentanţii municipalităţii au ajuns la o înţelegere miercuri seara, însă greviştii au refuzat să o accepte.

Greva, care nu respectă legislaţia în vigoare, a început spontan după ce serviciul de salubrizare a concediat trei angajaţi care nu au separat deşeurile în mod corespunzător.

De atunci, serviciul de salubrizare a anulat concedierile. Cu toate acestea, nemulţumirile în legătură cu condiţiile de muncă necorespunzătoare şi salariile mici i-au determinat pe angajaţi să-şi continue acţiunea de protest.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Un șagunist, admis la un colegiu prestigios din Marea Britanie. La Brașov a creat o platformă care încurajează munca independentă

Urmatoarea stire

Rezultatele de la admiterea la școlile de poliție, de pompieri și de jandarmi au fost afișate, cursurile încep din 30 ianuarie / Viitorii polițiști trebuie să aducă de acasă „7 caiete studenţeşti a 100 file și 1 caiet dictando a 48 file fără spire”, jandarmii și „trusă de geometrie”, iar pompierii câte „o cutie de creioane colorate și un top de coli A4”

Stiri pe aceeasi tema