WP: Alegerea lui McCarthy ca președinte al Camerei inferioare a Congresului SUA nu este încă garantată


Liderul republicanilor din Camera Reprezentanților SUA, Kevin McCarthy, nu a obținut încă sprijinul unui număr suficient de colegi de partid pentru a fi ales președinte. Marți, pe 3 ianuarie, consultările pe această temă continuă, a scris The Washington Post.

Kevin McCarthy. Foto: Arhiva Adevărul

Potrivit publicației, „McCarthy și aliații săi au petrecut ultimele 72 de ore la telefon încercând să-și salveze obiectivul carierei de a deveni Președintele Camerei Reprezentanților”. După cum se menționează în material, „Republicanii continuă să se certe dacă McCarthy merită acest post”, care este al treilea ca importanță în ierarhia conducerii SUA.

Deși marea majoritate a republicanilor doresc să-l aleagă pe McCarthy ca vorbitor, aproximativ 15 [legislatori] au pus serios la îndoială acest rezultat”, se spune în articol. După cum clarifică, „McCarthy își poate permite doar să piardă voturile a patru republicani” la vot. În acest sens, unii legiuitori „au înaintat cereri specifice în schimbul voturilor lor”, se arată în articol.

Potrivit publicației, McCarthy a „făcut deja o serie de concesii” pentru a obține sprijinul membrilor de partid. El, în special, a fost de acord cu anumite restricții cu privire la termenii și condițiile mandatului său ca speaker/președinte al Camerei Reprezentanților. O serie de republicani au spus că acești pași consideră că sunt insuficienți.

Potrivit publicației, dacă McCarthy nu este confirmat „la primul vot de marți, va fi o înfrângere de proporții istorice”. După cum se subliniază în material, „în ultimii o sută de ani, niciun lider care a candidat pentru postul de speaker/președinte nu a pierdut în primul tur de scrutin”.

Pe 8 noiembrie anul trecut, au avut loc alegerile intermediare din SUA. Conform rezultatelor lor, Partidul Republican din SUA primește o majoritate în Camera Reprezentanților, iar controlul asupra Senatului le rămâne democraților. 

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Casa memorială a lui Marin Preda intră în patrimoniul public

Urmatoarea stire

Ultim omagiu pentru Papa Benedict al XVI-lea: cel puţin 65.000 de persoane prezente la Vatican

Stiri pe aceeasi tema

De la inflație la pensii și înapoi

Incertitudinea economică care va persista și șocul care va continua asupra venitului real cu impact asupra cheltuielilor consumatorilor…