Wiki ZF. Cine sunt şi ce performanţe au cei care vă administrează economiile de bătrâneţe. Astăzi, Aripi, administrat de Generali Pensii PrivateZiarul Financiar continuă seria de articole prin care prezintă cititorilor săi performanţa şi portofoliul fiecăruia din cele şapte fonduri de pensii private Pilon II din România, alături de cine sunt şi ce CV-uri au directorul general (CEO) şi directorul de investiţii (CIO), adică cei care decid unde şi cum sunt investiţi 20 de miliarde de euro în numele a 8 milioane de români.

Pentru astăzi ZF prezintă fondul de pensii administrat privat Aripi, al Generali, cu active de 9 miliarde de lei la ianuarie 2023 şi care de la lansarea din 2008 şi până la finalul lui 2022 are un randament anualizat de 7,36% într-o economie cu un ritm mediu al inflaţiei de 4,19%. Spre comparaţie, din 2008 încoace indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti a avut o creştere anualizată de 4,1% şi de 9,7% cu dividende reinvestite.

Demersul ZF de prezentare a fiecărui fond vine în contextul în care fondurile de pensii devin din ce în ce mai mari astfel că la ianuarie 2023 activele acestora au spart pentru prima dată pragul de 100 mld. lei, adică 8% din Produsul Intern Brut (PIB) al României.

 

Citeste continuarea pe www.zf.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Victor Ponta merge în instanță pentru a recâștiga Titlul de Doctor/ Justificarea lui: Vreau să arăt că s-a comis o ilegalitate împotriva mea

Urmatoarea stire

America de Nord este lovită în acelaşi timp de viscol şi de un val de căldură

Stiri pe aceeasi tema