Weekend trending în București, 12-13 august: A 12 ediție a festivalului Summer Well, party la berărie și apusuri de pe rooftop-ul Industriei Bumbacului


Weekendurile cu festivaluri departe de București au trecut, iar asta însemnă că orașul își va recăpăta efervescența pentru care este renumit. Zilele acestea avem Summer Well, festivalul ca o vacanță, cu un line-up care merită toată atenția.

Festivalul Summer Well 2019Foto: Inquam Photos / Stefan Sandu

Înainte să mergem să-i vedem pe norvegienii de la Röyksopp sau pe excentricul Yungblud, la Summer Well, am putea profita de faptul că valul de caniculă ne-a iertat puțin pentru a ieși să ne plimbăm.

În apropierea Parcului Cișmigiu se află Artichoke Social House (Calea Victoriei 45), una dintre cafenelele de specialitate din oraș care a strâns în jurul ei o frumoasă comunitate de oameni cool și expați.

În diminețile din weekend atmosfera e una de happening care amintește de cafenelele din Berlin. E locul perfect pentru a-ți începe dimineața nu doar cu o cafea bună, dar și cu o doză de coolness.

De un brunch deosebit te poți bucura la DeSoi (Str. Piața Sf. Ștefan 8), o băcănie – bistro aflată în inima cartierului Mântuleasa. Oamenii de aici sunt pasionați de tot ce înseamnă produse locale și de calitate, de cooking și de socializare în jurul farfuriilor pline, așa că și-au gândit localul în jurul unei mese comunale la care încap 16 persoane.

Meniul este un mix de bucătărie locală și internațională, dar care pune accentul pe ingrediente proaspete, de sezon, de origine locală. Există aici și o brutărie artizanală, o selecție generoasă de vinuri și un spațiu în care producătorii locali și internaționali spun poveștile produselor, sub umbrela unui concept numit #Negustories.

M.A.T. (Mircea Vulcănescu 121) este un alt local care vine cu o ofertă inedită pentru București: tacos artizanali. Așa se și traduce denumirea localului: Masa Artisanal Taqueria.

E suficient să intri pe contul lor de Instagram și să te uiți la poze ca să te convingi că aici e următorul loc spre care te vor purta papilele gustative.

În cazul în care te întrebi ce înseamnă „tacos artizanali”, este vorba de o reinventare a acestui tip de mâncare, astfel că vei putea încerca tacos cu biban de mare pane, cu berbecuț afumat și cous-cous de conopidă, cu creveți și mango sau cu fasole verde pane, pentru a enumera doar câteva.

New York Pastrami Sandwich este un preparat care, în ciuda numelui, are origini românești recunoscute chiar și de americani. Și, dacă în America sau în alte țări se regăsește în meniurile multor localuri, unele chiar specializate în acest tip de preparat, în România este destul de puțin reprezentat.

Însă, îl găsești în toată splendoarea lui la GRABit Pastrami Bar (Olteni 9), un local din București care-și dorește să redea românilor sandvișul cu pastramă de vită și îl prepară după cele mai înalte standarde și cu ingrediente de cea mai bună calitate.

La capitolul terase, poți încerca Deschis…

Citeste continuarea pe life.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema