Vremea 19 ianuarie. România, împărțită între temperaturi de primăvară și viscol la munte


La noapte, valorile termice vor fi cu mult peste mediile multianuale şi se vor situa între 1 şi 12 grade. Cerul va avea înnorãri şi vor fi averse în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Olteniei şi Transilvaniei şi local în Muntenia şi nordul Moldovei. În zonele montane, la peste 1500 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte. Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 15…20 l/mp şi în special zona montanã şi submontanã a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Argeş se vor acumula cantitãţi de precipitaţii de peste 30 l/mp. Vântul va continua sã sufle tare la munte, cu rafale de peste 100…110 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali unde va fi viscol, iar vizibilitatea redusã. Intensificãri ale vântului vor fi pentru perioade mai scurte de timp şi în restul zonei montane, precum şi în sud-estul şi vestul ţãrii.

Vremea 19 ianuarie. România, împărțită între temperaturi de primăvară și viscol la munte

Vremea 19 ianuarie în țară

Vremea se va menţine extrem de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie (abateri faţã de mediile multianuale chiar şi de peste 15 grade îndeosebi în sud şi sud-est). Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 22 de grade, iar cele minime între 2 şi 12 grade, cu valori uşor mai scãzute în vestul ţãrii.  În jumãtatea de vest, cerul va avea înnorãri şi vor fi averse, trecãtor însoţite de descãrcãri electrice. 

Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 10…15 l/mp şi în special în Oltenia, nord-vestul Munteniei şi în zona montanã aferentã se vor acumula cantitãţi de precipitaţii de peste 25 l/mp.  La munte, ziua vor predomina ploile, iar noaptea îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zãpadã. Spre sfârşitul intervalului, precipitaţii mixte se vor semnala pe arii restrânse şi în zonele mai joase din vest, nord-vest şi centru.

Vântul va avea intensificãri, îndeosebi în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în regiunile sud-vestice şi vestice (rafale de 55…65 km/h), iar în zona montanã înaltã rafalele vor depãşi 90…110 km/h. Presiunea atmosferică va fluctua probbail nesemnificativ la valori considerabil de joase, de regim ciclonic.

Vremea 19 ianuarie. România, împărțită între temperaturi de primăvară și viscol la munte

Vremea 19 ianuarie în Capitală 

La noapte, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod caracteristic datei, astfel cã minima va fi de 5…8 grade. Cerul va fi temporar noros iar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea se va menţine extrem de caldã pentru a doua decadã a lunii ianuarie, cu o temperatura maximã 20…21 de grade (valori termice cu peste 15 grade mai ridicate decât cele normale). Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea, dar probabilitatea pentru ploaie va fi redusã. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificãri (rafale în general de 40…50 km/h).  Temperatura minimã va fi de 7…10 grade.

Presiunea atmosferică va creste foarte putin, astfel incat va fi cu mult sub valoarea sa normala.

Vremea 19 ianuarie. România, împărțită între temperaturi de primăvară și viscol la munte

Vremea 19 ianuarie la munte

Cerul va avea înnorãri şi pe arii extinse vor fi precipitaţii, ziua predominanat sub formã de ploaie, iar noaptea, îndeosebi în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat nou de zãpadã. Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 10…15 l/mp şi în special în Carpaţii Meridionali se vor acumula cantitãţi de precipitaţii de peste 25 l/mp.  Vântul va avea intensificãri, cu viteze mai mari în prima parte a intervalului, când în zona înaltã rafalele vor depãşi 90…110 km/h, spulberând zãpada. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, iar  faţã de ziua precedentã nu vor fi variaţii semnificative.

Vremea 19 ianuarie. România, împărțită între temperaturi de primăvară și viscol la munte

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!


Observator
» Vremea
» Vremea 19 ianuarie. România, împărțită între temperaturi de primăvară și viscol la munte

Citeste continuarea pe observatornews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Mireasa sezon 7, 18 ianuarie 2023. Povestea de viață a lui Andrei le-a emoționat până la lacrimi pe fete

Urmatoarea stire

REPORTAJ La Atelierul De Pălării. Afacerea Eleganței Din Alte Vremuri, ținută în Viață De Trei Meșteri 

Stiri pe aceeasi tema