Vor reuși AUR și PSD să capitalizeze politic protestele fermierilor și transportatorilor?


Parte dintre motivele de nemulțumire ale protestatarilor sunt reale și deloc noi, altele sunt în siajul unor teorii ale conspirației de extracție rusească promovate de partidele suveraniste din România, cum ar fi AUR și SOS, sau în social media.

De altfel, liderii acestor două partide au încercat să căpușeze protestele fiind însă respinși de manifestanți. Asta nu înseamnă că George Simion sau Diana Șoșoacă au renunțat și nu fac tot posibilul să se lipească de proteste, încercând să capitalizeze politic, și, evident, să atace Guvernul.

AUR și SOS, campanie electorală pe spinarea protestelor

Pe Facebook-ul lui George Simion, de pildă, este un festival de apeluri la „rezistență” adresate transportatorilor și fermierilor, ba chiar și o cerere de organizare a unui sesiuni parlamentare extraordinare pentru votarea legilor necesare.

„Rușine guvernului Ciolacu”, „Opriți camioanele din Ucraina! Dacă voi nu o faceți, o fac românii” sau „Bravoo Suceava”, sunt doar câteva din tematicile unor videoclippuri în care eroul principal este liderul AUR.

George Simion susține că AUR nu este implicat în acest protest, care „nu e politic”, dar pe care îl sprijină.

Diana Șoșoacă este și mai radicală, nu se sfiește să ceară demisia guvernului Ciolacu, pe care își dorește să-l vadă „la pușcărie” și îi îndeamnă pe protestatari să „nu se lase”.

Senatoarea Șoșoacă neagă și ea că partidul său ar avea legătură cu protestele.

„Sistemul Ciolacu abuzează de putere și a dispus să oprească intrarea în capitală a protestatarilor. Nu-i nimic! Îi umplem de plângeri penale. Aseară am ieșit cu 2 live-uri cenzurate de sistem și am informat protestatarii, dar si poporul și am dezintegrat manipulările.

Azi, sistemul Ciolacu a început cu sarabanda manipulării precum ca aceste proteste sunt ale unui partid politic”, scrie pe Facebook Diana Șoșoacă.

Legături politice periculoase

Chiar dacă aceste două partide neagă orice implicare în proteste, cu atât mai mult cu cât PSD a lansat acuzații în acest sens, se poate face o legătură între diverse personaje care s-au erijat în lideri ai protestatarilor și zona politică.

De exemplu, Dănuț Andruș, unul dintre fermierii protestatari care s-au afișat public intens zilele acestea, a fost în 2020 candidat al PSD la primăria din comuna Păltiniș, partid din care a plecat „atunci când lucrurile nu au mers în direcția bună”, după cum mărturisește chiar el.

Dănuț Andruș are mai vechi legături cu PSD și ceva mai noi cu AUR.

Dănuț Andruș are mai vechi legături cu PSD și ceva mai noi cu AUR.

A plecat la un alt partid mai apropiat de profilul său de fermier- Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor ( AAA), unde a fost coordonator regional. Potrivit Newsweek.ro, partidul l-a avut președinte pe Călin Georgescu, cel pe care AUR îl propusese acum câțiva ani pentru funcția de premier.

Acum Dănuț Andruș este…

Citeste continuarea pe romania.europalibera.org

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema