Volodimir Zelenski, decizie finală privind soarta soldaților ruși din Ucraina. Ce se va întâmpla cu oamenii trimiși de Putin pe front


Volodimir Zelenski a transmis, luni seară, un mesaj adresat Occidentului și Rusiei, prin care își expune atât doleanțele, cât și condițiile în fața invaziei trupelor lui Putin. Liderul ucrainean a solicitat din nou ajutor internațional, subliniind victoriile soldaților ucraineni pe câmpul de luptă.

Zelenski solicită un nou ajutor Occidentului

Victoriile Ucrainei din ultimele zile nu mai sunt o noutate pentru nimeni, iar din acest motiv, liderul țării le-a mulțumit soldaților săi cu fiecare ocazie. Desigur, armata ucraineană a reușit să cucerească sute de localități care fuseseră ocupate de ruși cu ajutorul armelor trimise de Occident.

Astfel, în discursul său de luni seară, Zelenski solicită din nou ajutoare internaționale, la fel de rapide precum rezultatele spectaculoase obținute de armata ucraineană pe front. Acesta a precizat că ritmul în care se întâmplă toate lucrurile este cheia pentru o victorie absolută.

„Ritmul de stabilizare în zonele eliberate. Ritmul de mişcare al trupelor noastre. Ritmul restabilirii vieţii normale în teritoriul eliberat. Şi ritmul de sprijin din partea partenerilor. Vorbim despre acest lucru cu sinceritate – ritmul de acordare a ajutorului pentru Ucraina trebuie să corespundă ritmului mişcării noastre”, a transmis președintele.

Zelenski a adresat mulțumiri Serviciului de Securitate al Ucrainei, care a reprezentat un ajutor imens pentru protejarea teritoriilor ucrainene pe toată perioada desfășurării războiului din Ucraina.

„Nu pot dezvălui toate detaliile, dar datorită Serviciului de Securitate al Ucrainei, suntem acum încrezători că ocupanţii nu vor avea niciun punct de sprijin pe pământul ucrainean.

Important: situaţia de la frontiera de stat şi protecţia frontierei noastre au fost discutate în cadrul şedinţei. Şeful Serviciului Frontierei de Stat a transmis un raport. Statul va oferi toată puterea necesară pentru a ne proteja graniţa”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Ce opțiuni de scăpare au soldații ruși trimiși în Ucraina

Volodimir Zelenski a descris situația actuală de pe câmpul de luptă, oferind detalii despre modul extrem de rapid în care soldații ucraineni reușesc să obțină victorii, speriându-i pe soldații ruși. Din păcate, oamenii lui Putin care vor călca pe pământ ucrainean nu au multe variante de scăpare, astfel că, fie se vor preda, fie vor reuși să evadeze, însă nu se știe dacă Rusia îi va primi înapoi, fie vor fi pedepsiți potrivit legistlației ucrainene.

De asemenea, există discuții despre reintroducerea unei noi legi în Rusia, conform căreia, soldații nu mai au voie să se retragă, riscând să fie uciși de proprii camarazi. Având în vedere situațiile date, soldații ruși ar putea fi considerați încolțiți din toate părțile.

„În regiunea Harkov – stabilizăm situaţia, ne menţinem poziţiile. Cu fermitate. Atât de ferm încât ocupanţii intră în panică Ei bine, am avertizat că soldaţii ruşi din Ucraina au doar două opţiuni: să fugă de pe pământul nostru sau să se predea.

Colaboratorii au variante similare, fie vor încerca să evadeze, şi rămâne de văzut dacă Rusia îi va lăsa să intre pe teritoriul său, chiar dacă le-a dat paşapoarte, fie colaboratorii vor fi condamnaţi conform legislaţiei actuale a Ucrainei”, a spus Zelenski.

Mesajul lui Volodimir Zelenski pentru Marea Britanie

Având în vedere că soția sa s-a aflat în Marea Britanie, acolo unde au avut loc funeraliile de stat pentru Regina Elisabeta, liderul Ucrainei a transmis un mesaj reprin care și-a exprimat sprijinul și compasiunea față de țara îndoliată.

„Zilele acestea, la Londra a avut loc o ceremonie de rămas bun pentru Regina Elizabeth II. Ucraina i-a onorat memoria la un nivel înalt, au fost prezenţi prim-ministrul Ucrainei şi Prima Doamnă.

Printre milioanele de oameni care au venit să aducă omagiu Majestăţii Sale s-au numărat mulţi ucraineni. Sunt recunoscător tuturor ucrainenilor din Regatul Unit care le-au arătat prietenilor noştri britanici, în acest moment trist, că Ucraina este alături de ei”, a adăugat Zelenski.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Înmormântarea a trecut. Cum se împarte averea Elisabetei a II-a între urmașii ei

Urmatoarea stire

Michele Placido a venit în România. Comisarul Corrado Cattani din serialul “Caracatiţa” e total schimbat

Stiri pe aceeasi tema

Mesaje La mulți ani pentru mama

Ziua de naștere a mamei tale este o zi specială din nenumărate motive. Pentru început, ea este una…