Vodafone intenționează să disponibilizeze 1.000 de angajați în Italia


Operatorul de telefonie Vodafone Italia a anunţat luni că a demarat consultările cu sindicatele în vederea disponibilizării a 1.000 de angajaţi, în ideea de a reduce costurile şi a face faţă concurenţei puternice din sectorul telecomunicaţiilor din peninsulă, informează AFP.

„Scăderea drastică a preţurilor, provocată de presiunea concurenţială extraordinară, a antrenat un recul puternic al cifrei de afaceri şi a marjelor în sectorul telecomunicaţiilor, afectat şi de criza energetică”, a explicat compania într-un comunicat de presă.

Grupul britanic de telefonie Vodafone are aproximativ 5.700 de angajaţi în Italia.

În Italia, Vodafone controlează o cotă de 28,5% pe piaţa de telefonie mobilă şi una de 16% pe piaţa de telefonie fixă. În exerciţiul 2021-2022, cifra de afaceri a Vodafone Italia a scăzut cu 1,8% până la 4,38 miliarde de euro.

În primăvara anului trecut, grupul Vodafone a respins o ofertă de 11,25 miliarde de euro venită de la rivalul francez Iliad pentru preluarea Vodafone Italia, apreciind că oferta nu este în cel mai bun interes al acţionarilor.

Mai mulţi directori de companii de telefonie au făcut un apel pentru consolidarea pieţei europene, în ideea de a reduce concurenţa şi a creşte rentabilitatea, într-un moment în care este nevoie de investiţii mari în dezvoltarea serviciilor 5G şi a reţelei de fibră optică.

Vodafone operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi colaborează cu reţele mobile în alte 48 de ţări. La 31 martie 2022, compania avea peste 300 de milioane de utilizatori de servicii mobile, peste 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix şi 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV.

În România, Vodafone a înregistrat venituri din servicii de 764 milioane euro în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, iar baza de clienţi a Vodafone România a ajuns la 11,1 milioane la 31 martie 2022.

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Ce buget a avut anul trecut ASPA

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de câinii fără stăpân,…