Vladimir Putin anunță oficial anexarea teritoriilor ucrainene ocupate. “Suntem gata să mergem la masa negocierilor” / Zelenski pierde 18% din teritoriul țării

Președintele Vladimir Putin, a anunțat, vineri, anexarea teritoriilor Lugansk, Herson, Zaporojia și Donețk la Rusia.

Update 15.49. „Pentru acești rasiști occidentali”, restul popoarelor lumii sunt „barbari și sălbatici”.

Update 15.47. „Cum poate singura țară care a folosit de două ori arme nucleare să fie cea care propagă  libertatea?”. Șeful statului rus și-a continuat diatriba împotriva Occidentului, atacând Statele Unite, despre care a spus că „ocupă” „mai multe țări din lume”. „Ei organizează ascultări în locuințe private”, iar occidentalii, „ca niște sclavi”, „acceptă acest tratament”.

Update 15. 43. „Occidentul ar vrea să ne vadă ca pe o colonie (…) Nu vom accepta niciodată acest rasism politic, din care face parte și rusofobia”, a declarat Putin

Update 15. 39. „Rezultatele sunt cunoscute și voi stiți foarte bine care au fost acestea. Rusia accepta Lugansk, Donețk, Herson și Zporojie. Legile ruse se vor aplica către noii noștri cetățeni, pentru că asta este dorința a millioane de cetățeni. Este dreptul lor natural”.

„Rușii sunt uniți și nu este nimic mai puternic decât dorința a milioane de oameni care vorbesc aceeași limbă, cu tradiții și strămoși comuni. Nu este nimic în nenregulă pentru ca acești oameni să se întoarcă la patria mamă. Îi cerem Kievului să oprească focul. Suntem gata să mergem la masa negocierilor.”,  a declarat liderul de la Kremlin, în cadrul unui discurs rostit vineri.

Ucraina pierde 18% din teritoriu

Anterior, președintele camerei inferioare a parlamentului rus, Viaceslav Volodin,  a declarat că Vladimir Putin a notificat instituția cu privire la planurile de anexare a patru regiuni din Ucraina la Rusia – un pas tehnic spre anexarea acestor teritorii.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, un aliat cheie al lui Putin, a declarat pe canalul oficial Telegram al Dumei că Putin a informat parlamentul cu privire la cererile oficiale ale regiunilor.

„Președintele Federației Ruse a notificat Duma de Stat cu privire la propunerile autoproclamatelor republici populare Lugansk şi Doneţk, regiunii Zaporojia și regiunii Herson de a le accepta în componenţa Federației Ruse ca noi subiecte federale”.

Președintele rus Vladimir Putin a recunoscut joi, prin decret, independența regiunilor ocupate Herson și Zaporojia din sudul Ucrainei, deschizând astfel calea integrării lor oficiale pe teritoriul Federației Ruse.

După ce Putin va semna tratatele de aderare a noilor regiuni la Rusia, documentele vor fi înaintate Curții Constituționale a Rusiei. După aceea, Duma de Stat – camera inferioară a parlamentului rus – va trebui să ratifice acordurile, care vor fi apoi trimise la Consiliul Federal, camera superioară a acestuia, pentru aceeași procedură.

Putin va prezida în cursul zilei vineri, la Kremlin, o ceremonie de semnare cu șefii instalați de Rusia ai celor patru regiuni ocupate.

 

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Vladimir Putin anunță anexarea regiunilor ucrainene: Rusia acceptă Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Este voința a milioane de cetățeni. O să ne protejăm oamenii cu toate mijloacele pe care le avem (VIDEO)

Urmatoarea stire

Amintirile Andreei Berecleanu cu Alexandru Arșinel

Stiri pe aceeasi tema