Vladimir Putin a ordonat încetarea focului în Ucraina, pentru 2 zile. Kievul susține că e o capcană

Vladimir Putin a ordonat încetarea focului pentru două zile și  a cerut un armistițiu și părții ucrainene. Kievul refuză, spunând că liderul rus vrea să îi atragă pe ucraineni într-o capcană: „O ipocrizie”.

Agenția rusă de presă RIA scrie că Vladimir Putin i-a cerut ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, să emită un ordin de încetare a focului în Ucraina pentru două zile, 6 și 7 ianuarie. La scurt timp după acest anunț, un consilier al lui Zelenski a anunțat că solicitarea de armistițiu este „o ipocrizie”.

Tot joi, Patriarhul Kirill al Rusiei a cerut un armistițiu înainte de Crăciunul pe rit vechi, care se sărbătorește pe 7 ianuarie în Rusia. Ucrainenii însă sărbătoresc de câțiva ani Crăciunul odată cu creștinii, pe 25 decembrie.

Un consilier prezidențial de la Kiev a răspuns solicitărilor de la Kremlin.

„În primul rând, Ucraina nu atacă teritorii străine și nu ucide civili, așa cum face Rusia. Ucraina distruge doar membri ai armatei de ocupație aflați pe teritoriul său… În al doilea rând, Rusia trebuie să părăsească teritoriile ocupate – abia atunci va avea un „armistiu temporar”. Păstrează ipocrizia pentru tine”, a scris Mihailo Podoliak pe Twitter.

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Amnesty International îi cere lui Cristiano Ronaldo să atragă atenția asupra problemelor legate de drepturile omului în Arabia Saudită

Urmatoarea stire

Noi bombardamente în Herson: 4 morți, printre care și 2 copii. „Dimineața vorbesc despre armistițiu, după-amiaza omoară o familie”

Stiri pe aceeasi tema