Viktor Orban plânge după reforma europeană încercată de Silvio Berlusconi. Cum ar fi fost etichetat premierul maghiar drept “putinist”


Viktor Orban a criticat proiectul reformei sistemului european de azil, întrebându-se dacă solicitanţii de azil prezenţi în Germania vor fi ”constrânşi să urce în vagoane” cu destinaţia Ungaria.

Opoziţia ungară a denunţat ”paralela ruşinoasă cu Holocaustul” făcută de Orban.

Viktor Orban şi Berlusconi au încercat să schimbe UE?

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, decedat luni la vârsta de 86 de ani în urma unei leucemii cronice, a încercat să schimbe Europa, dar a eşuat în faţa Bruxellesului, a afirmat premierul ungar Viktor Orban într-un interviu acordat publicaţiei italiene Libero, în marja funeraliilor.

Se pare că Viktor Orban şi Berlusconi au fost prieteni din toamna anului 1993, când omul de afaceri italian l-a contactat pentru că dorea să intre în politică.

Berlusconi s-a apropiat de lideri politici pe care-i considera cei mai interesanţi şi de la care avea ce învăţa, a remarcat Orban.

Liderul de la Budapesta şi Berlusconi au avut opinii similare asupra Uniunii Europene şi despre războiul din Ucraina. El a remarcat astfel că oricine are cu privire la acest război o opinie diferită de cea a preşedintelui american Joe Biden este etichetat drept „putinist”.

Orban mai spune că vede situaţia legată de acest război la fel ca Papa Francisc, „dar lumea noastră este în minoritate în Europa”.

A acuzat Bruxelles-ul de „abuz de putere”

Săptămâna trecută, Viktor Orban a calificat deja drept ”inacceptabil” acordul, el acuzând Bruxelles-ul de ”abuz de putere”.

Proiectul reformei sistemului european de azil prevede un sistem de solidaritate între ţările membre ale UE în preluarea refugiaţilor. Statele membre vor trebui să primească un anumit număr dintre solicitanţii de azil sosiţi într-o ţară a UE supusă unei presiuni din partea migraţiei sau să vină cu o contribuţie financiară.

Voi încerca şi eu (să schimb Europa) şi probabil voi avea mai mult noroc„, speră premierul ungar, care mai crede că „într-un an de acum înainte compoziţia majorităţii europene se va schimba”, făcând referire la alegerile europarlamentare din iunie 2024.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema