Viktor Orban, anunțul care dă fiori: Europa, deja în război cu Rusia! / Ce decizie va luat Ungaria


Viktor Orban a spus că Europa este „indirect în război cu Rusia”, în timp ce mai multe țări europene se angajează să trimită tancuri de luptă pentru a ajuta Ucraina să lupte împotriva invaziei Moscovei.

Premierul maghiar, care s-a întâlnit ultima dată cu preşedintele rus Vladimir Putin cu doar trei săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina la 24 februarie 2022, a estimat că războiul ar putea dura ani de zile.

De ce e deja Europa în război cu Rusia?

„Europa alunecă în război chiar în aceste minute, face un act de echilibristică foarte periculos. De fapt, deja sunt într-un război indirect cu Rusia”, a spus Viktor Orban într-un discurs în fața susținătorilor lui.

„A început cu căști… acum au ajuns să trimită tancuri, iar avioanele de luptă sunt pe listă. Curând vom auzi de așa-zise trupe de menținere a păcii”, a mai zis Orban.

Ţine la statutul de membru NATO

Liderul de la Budapesta a recunoscut că a fi membră NATO este „vital” pentru Ungaria, dar a declarat că guvernul său nu va trimite arme în Ucraina şi nici nu va rupe relaţiile economice cu Moscova. El a criticat din nou sancţiunile UE, pentru că au afectat economia ungară.

Orban a mai spus și că pozițiile Poloniei și statelor baltice față de război sunt de înțeles, dar că conflictul s-ar fi desfășurat diferit dacă Rusia ar fi primit o garanție că Ucraina nu va fi primită în NATO.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Calendar ortodox 2023, 19 februarie. Sfinții zilei. Sfinții Apostoli Arhip, Filimon și soția sa Apfia

Urmatoarea stire

Siria: Un cartier din Damasc, lovit de o rachetă israeliană. 5 persoane au fost ucise

Stiri pe aceeasi tema