Viktor Orban a reluat, în România, atacurile la adresa UE: Respinge moştenirea creştină, realizează o înlocuire a populaţiei sale prin migraţie


Premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat la Tuşnad, în România, şi-a reluat sâmbătă atacurile la adresa Uniunii Europene pentru că desfăşoară ceea ce el a numit o „ofensivă LGBTQ”, dând asigurări că guvernul său naţionalist va proteja rădăcinile creştine ale ţării, relatează Reuters.

În discursul susţinut în România, Orban – un critic de lungă durată al Bruxelles-ului – a mai spus că speră ca alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor să consolideze guvernele din cadrul blocului european care resping „federalismul” reprezentat de Germania şi Franţa.

Aflat la putere din 2010, Orban a adoptat în 2021 o lege care interzice utilizarea în şcoli a materialelor considerate ca promovând homosexualitatea şi schimbarea de gen. El a invocat necesitatea de a proteja copiii de „propaganda LGBTQ” şi a escaladat astfel o dispută cu UE. De asemenea, el a intrat în conflict cu Bruxelles-ul şi în legătură cu alte probleme, inclusiv pe tema statului de drept şi a măsurilor luate în legătură mass-media şi sistemul judiciar din Ungaria.

UE „fie este un imperiu, fie este formată din naţiuni (individuale). Nu ar trebui să ne facem iluzii: federaliştii încearcă să ne îndepărteze”, a declarat Orban. „Nu au ascuns că au vrut o schimbare de guvern (în 2022) în Ungaria”, a spus Orban, adăugând că acelaşi lucru este valabil acum şi pentru Polonia.

Polonia are alegeri parlamentare în această toamnă, iafr partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS) va încerca să obţină un al treilea mandat la guvernare. Varşovia a adoptat multe politici care se potrivesc cu cele ale lui Orban şi ambele ţări sunt blocate într-o dispută cu Bruxelles-ul pe tema statului de drept, ceea ce a dus la suspendarea anumitor fonduri UE, notează Reuters.

Orban a mai declarat că echilibrul între federalişti şi statele care nu sunt dispuse să cedeze mai multe puteri Bruxelles-ului a fost perturbat atunci când Marea Britanie a părăsit blocul comunitar, iar acum doar Varşovia şi Budapesta „îşi menţin poziţia (antifederalistă)”.

Între timp, Orban şi-a intensificat retorica anti-LGBT pe măsură ce problemele economice ale Ungariei s-au agravat, inflaţia anuală depăşind 25% în primul trimestru. „UE respinge moştenirea creştină, realizează o înlocuire a populaţiei sale prin migraţie şi desfăşoară o ofensivă LGBTQ”, a declarat el sâmbătă la Tuşnad.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citeste continuarea pe mainnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema