Viitorul an școlar va începe online?! Anunțul de ultimă oră făcut de Ministerul Sănătății

Evoluția pandemică și apariția unui nou val de coronavirus ar putea duce la trecerea școlilor în mediul online. În acest context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut primele precizări. Decizia îi va aparține și ministrului Educației. 

Începutul anului școlar 2022-2023 va avea loc în luna septembrie, iar părinții nu știu la ce să se aștepte. După doi ani de învățământ online, offline și hibrid, nimic nu îi mai ia prin surprindere nici pe elevi. 

După cum cazurile de coronavirus au luat amploare, ministrul Sănătății a făcut primele precizări cu privire la închiderea școlilor. Alexandru Rafila a asigurat că va avea loc o monitorizare continuă a situației epidemiologice, spre luarea unei decizii. 

„Vom monitoriza, vom propune aceeaşi modalitate de monitorizare a evoluţiei pandemiei în România, dacă va fi cazul, nu automat, care să ţină cont de gradul de solicitare şi de încărcare a sistemului de sănătate, nu, pur şi simplu de un număr de cazuri care poate nu avea niciun fel dă relevanţă sau o relevanţă foarte mică şi care ţinea şcolile închise fără să fie persoane internate în spital. 

E clar că poţi lua măsuri pe un termen limitat, însă foarte limitat, nu aşa, să ţinem şcolile închise luni de zile, copiii să piardă foarte mult din acumularea de cunoştinţe şi mai ales să piardă foarte mult din modul lor de viaţă şi de dezvoltare normală”, a dezvăluit Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. (CITEȘTE ȘI: Ce spune OMS despre virsului variola maimuței. Acesta se răspândește în întreaga Europă)

Școală online sau offline? Ce spune Ministrul Sănătății

Alexandru Rafila consideră că nu va fi cazul să se închidă școlile. Rămâne de văzut dacă noul val pandemic se va epuiza până în luna septembrie, după cum vârful său ar fi în august. 

„Personal, nu cred acest lucru din două motive. Primul motiv este legat de faptul că acest nou val pandemic se va epuiza până la deschiderea şcolilor, lucrul ăsta aproape sigur şi va exista un interval de timp cu un număr mic de cazuri. 

Alexandru Rafila | Foto – Mediafax

Sigur, pot apărea şi alte valuri pandemice, dar până la urmă eu cred că lucrurile au intrat într-o anumită normalitate, pe care am regăsit-o de data aceasta şi la Ministerul Educaţiei, în sensul dorinţei de a păstra şcolile deschise”, a spus Ministrul Sănătății. (CITEȘTE ȘI: Vremea se strică din nou! Cod galben de ploi, vijelii și grindină în aproape toată țara)

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Război Rusia – Ucraina, ziua 137 LIVE TEXT. Cel puțin 10 morți, după ce rachetele rusești au distrus un bloc din Donețk. Zeci de persoane sunt dispărute

Urmatoarea stire

Prognoza meteo 11 iulie 2022. Cum e luni vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Stiri pe aceeasi tema