Vietnamul a înregistrat o temperatură record de 44,1 grade Celsius / Mai multe țări din Asia de Sud-Est se confruntă cu vremea extremă


Vietnamul a înregistrat sâmbătă (6 mai) o temperatură maximă record de 44,1°C la o stație meteo, un fenomen extrem despre care oamenii de știință spun că se va repeta. Înregistrarea a fost făcută în provincia Thanh Hoa, a declarat Centrul Național de Prognoză Hidrometeorologică, relatează francetvinfo.fr.

Este astfel mai mare decât cea de 43,4°C înregistrată la 20 aprilie 2019 în districtul Huong Khe, în provincia centrală Ha Tinh. „Acesta este un record îngrijorător în contextul schimbărilor climatice și al încălzirii globale”, a declarat Nguyen Ngoc Huy, expert în științele climatice din Hanoi.

„Cred că acest record va fi depășit de multe ori”, a adăugat el. „Confirmă faptul că modelele climatice extreme se dovedesc a fi corecte.”

În timp ce clima din Vietnam variază în funcție de regiune, țara, în ansamblu, intră acum în cele mai calde luni. Experții în meteorologie și autoritățile au sfătuit pe toată lumea să rămână în casă în timpul celor mai fierbinți ore ale zilei.

Multe țări din Asia de Sud-Est au înregistrat, de asemenea, temperaturi record. Agenția meteorologică din Thailanda a raportat o temperatură record de 44,6°C în provincia vestică Tak. În Birmania, mass-media a raportat că un oraș din estul țării a înregistrat o temperatură maximă de 43,8°C.

Mai la vest, Dhaka, capitala Bangladeshului, care este afectată de mult timp de schimbările climatice, a înregistrat cea mai ridicată temperatură din anii 1960. În India, autoritățile meteorologice au constatat că unele părți ale țării au fost cu trei până la patru grade mai calde decât în mod normal.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema