VIDEO. Un gazoduct din Rusia care trece prin Ucraina a explodat. Cel puțin trei oameni au murit


O explozie s-a produs, marți, la gazoductul de export Urengoi – Pomarî – Ujgorod, care pleacă din Rusia, din nord-vestul Siberiei, și trece prin Ucraina.

În urma exploziei, trei persoane şi-au pierdut viața, iar o a patra a fost rănită, au anunțat responsabili locali, citați de presa rusă.

Responsabili locali au indicat pe Telegram că fluxul de gaz a fost întrerupt de la ora 10:50 GMT (ora 12:50 în România).

Autoritatea regională pentru Situații de Urgență din Ciuvaşia a precizat că explozia s-a produs în timpul lucrărilor de mentenanță planificate, în apropiere de satul Kalinino, la circa 150 km vest de Kazan.

Flacăra produsă de explozie a fost stinsă, a indicat aceeași sursă.

Construit în anii ’80 din secolul trecut, gazoductul  Urengoi – Pomarî – Ujgorod intră în Ucraina prin stația de măsurare Sudja, în prezent principala rută prin care gazul din Rusia ajunge în Europa.

Anterior incidentului, compania rusă Gazprom anunțase că urma să pompeze 43 milioane de metri cubi de gaz spre Europa via Ucraina prin Sudja în următoarele 24 de ore, volum similar celui din zilele precedente.

                                                                                                                  Adina Silav

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema