(Video) Trei zile de protest la Șantierul Naval Damen Mangalia. Sute de salariați și-au exprimat nemulțumirile față de intenția conducerii


Blocul Național Sindical a anunțat astăzi că timp de trei zile consecutive, la Șantierul Naval Damen Mangalia au avut loc proteste spontane, în plin proces de negociere a noului contract colectiv de muncă. Sute de salariații și-au exprimat nemulțumirile față de intenția conducerii de a concedia din personal, dar și față de faptul că nu li se măresc salariile.

Motivul nemulțumirilor este legat de comunicatul Administratiei, transmis la sfarsitul anului trecut, privind acordarea unei creșteri salariale de la 1 Ianuarie 2023, în sumă brută de 100 lei și o compensație pentru utilități de 225 lei brut, pentru o perioada de 4 luni, salariații considerând că această sumă nu este suficientă pentru a trece peste această perioadă în care prețurile cresc aproape zilnic.

Salariații consideră că nu există transparență și angajatorul nu le comunică răspunsuri la întrebările lor, reprezintă o lipsă de respect. Salariatii șantierului naval au spus că vor protesta zilnic, pe durata pauzei de masă.

Urmăriţi Ştirile Dobrogeanews şi pe Google News  

Salariații anunță că vor veni zi de zi la proteste  în fața birourilor conducerii șantierului să ceară explicații angajatorului de ce nu pot primi o creștere salarială corelată cu rata inflației, precizează sindicatul.

Săptamâna viitoare, la Bruxelles, conducerea companiei olandeze Damen, care administreaza santierul de la Mangalia, se va întalni cu conducerea sindicatelor din cadrul șantierului la Bruxelles.

Citeste continuarea pe www.dobrogeanews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Accident rutier mortal în Bratovoești

Urmatoarea stire

De ce nu ne-au contactat extratereştrii până acum? Astronomii susţin că ei aşteaptă momentul potrivit

Stiri pe aceeasi tema