VIDEO Trei activiste i-au furat mieii regelui Charles și apoi s-au predat polițiștilor


Trei activiste au furat trei miei de pe domeniul Sandringham, o proprietate deţinută de regele Charles al III-lea în comitatul englez Norfolk. Ele au vrut să atragă atenția asupra problemei creșterii animalelor în scopuri alimentare.

Imagini publicate joi pe Twitter de asociaţia Animal Rising arată trei femei care furau de pe un câmp trei miei pentru a le oferi „o viaţă în libertate”, potrivit unei declaraţii făcute de una dintre activiste, care dezvăluia totodată că se afla în acel moment pe domeniul Sandringham.

„Altfel, mieii ar fi fost duşi la abator în curând şi oamenii i-ar fi mâncat”, a adăugat aceeaşi activistă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Într-un comunicat, asociaţia Animal Rising precizează că operaţiunea de „salvare” a avut loc miercuri seară „în jurul orei locale 20:00″ (19.00 GMT) şi că trei activiste s-au predat apoi la Poliţie.

Poliţia din Norfolk a confirmat într-un comunicat de presă că trei femei „s-au predat voluntar” la comisariatul din Slough, în apropiere de Windsor, şi că ele au fost arestate „pentru suspiciune de furt”.

Acţiunea marchează începutul unei serii de alte operaţiuni de „salvare” a unor animale pe care Animal Rising intenţionează să le desfăşoare pe timpul verii pentru a-i sensibiliza pe britanici în legătură cu o schimbare a obiceiurilor lor alimentare, a precizat asociaţia.

Domeniul Sandringham, amenajat pe o suprafaţă de câteva mii de hectare de păduri, culturi agricole şi grădini, aparţine familiei regale britanice de cinci generaţii şi a fost moştenit de regele Charles al III-lea după moartea mamei sale, regretata regină Elisabeta a II-a.

Joi, trei activişti din mişcarea ecologistă Just Stop Oil au fost arestaţi la Londra după ce au aruncat cu vopsea portocalie peste o instalaţie florală expusă la Chelsea Flower Show, a precizat această asociaţie.

Just Stop Oil, care îi cere Guvernului britanic să renunţe la exploatările de hidrocarburi din ţară, şi-a intensificat atât de mult acţiunile şocante în ultimele luni, încât Guvernul conservator al Regatului Unit a adoptat o lege prin care a sporit atribuţiile Poliţiei pentru a lupta eficient împotriva unor astfel de acţiuni.

Mai mulţi activişti ai mişcării Just Stop Oil au fost arestaţi în…

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema