VIDEO – Totul despre dependența de alcool. „Dependența de alcool este foarte greu de observat de către persoana care are această dependență. Fenomenul este remarcat de către cei din jur”Dependența de alcool este o problemă cu care se confruntă tot mai des și tinerii de la oraș, cu studii și cu cariere promițătoare. Problema devine una serioasă în momentul în care persoana își schimbă frecvent comportamentul față de cei dragi.

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Cum anume ar trebui să ne comportăm cu cei dragi în cazul în care au această dependență?”

Gabriela Gavankar, psiholog: „Dependența de alcool este foarte greu de observat de către persoana care are această dependență. Cel mai adesea, dependența este observată de către cei din jur și în momentul în care este observată persoana din viața noastră, din casa noastră, începe să

vorbească despre asta. Atunci când ai în jurul tău o persoană care are o dependență de alcool este foarte important să înțelegi, să poți să vorbești cu persoana respectivă despre această problemă, fără să faci reproșuri, fără să acuzi, pentru că aceste lucruri pot să agraveze problema.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Ar trebui cumva să evităm să păstrăm alcool în casă în cazul în care locuim cu o astfel de persoană?”

Citeste si: Tribul lui George Chirilă, bărbatul cu două soții surori, se destramă. Copiii se desprind, unul câte unul, din universul creat de tatăl lor: ,,Au plecat 5 de-o dată”- kanald.ro

Citeste si: Ce este homocisteina si care sunt valorile normale pe care ar trebui sa le avem

Citeste si: „Te iubesc, Hoder” Jador a dat vestea printre lacrimi! Ce urmează să se întâmple- wowbiz.ro

Gabriela Gavankar, psiholog: „Sigur că da. Să ții alcool în casă atunci când trăiești lângă o persoană dependentă de alcool e ca și cum ai ține eclere atunci când ești la o dietă de slăbire. Este important să nu mai avem alcool și să ne ferim cât putem de această tentație.”

Larisa Rațiu, reporter Kanal D: „Știm foarte bine că acest consum excesiv de alcool poate duce la schimbări de comportament. Ce anume ar trebui să facem în cazul în care persoana de lângă noi este într-o astfel de stare? Când anume trebuie să plecăm de lângă astfel de persoane?”

Gabriela Gavankar, psiholog: „Cel mai important este să susținem și să ajutăm această persoană, pentru că este o problemă de sănătate până la urmă și atunci recomandarea este să apeleze la un specialist, să apeleze la un terapeut, să apeleze la un medic în specialitatea psihiatrie. Dacă lucrurile astea nu se întâmplă și persoana dependentă de alcool devine agresivă sau în orice fel ne pune în pericol viața noastră se poate pune problema de o ieșire din relație sau de anunțare a autorităților.”

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema