[ditty id=108033]

VIDEO Reacție șocantă a unui lider USR la parada scandaloasă din Bacău. Mihai Panțiru crede că ”Z” lui Putin e TRADIȚIE de Revelion

Consilierul local Mihai Sorin Panțiru, secretar al USR Bacău, a făcut o postare șocantă, referitoare la scandalul iscat de ”mascații” din Berzunți care s-au îmbrăcat în ruși, au defilat cu bomba atomică, cu rachete, cu simbolul Z, iar personajul Putin din parodie a îndemnat la viol în plugușor.

”Spectacolul” îndoielnic al mascaților din Berzunți este anchetat de polițiști, care au deschis un dosar penal în baza prevederilor OUG 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infractiuni de genocid contra umanității şi crime de război, potrivit jurnaliștilor de la newsmoldova.ro

USR-istul Mihai Sorin Panțiru a reacționat pe pagina oficială de Facebook arătându-și susținerea față de mascații din localitate:

”Tradiția nu poate fi anchetată! În lipsa unui punct de vedere din partea primarului, cei de la ProTV au cerut un punct de vedere unui reprezentant din Consiliul Local. Tradiția trebuie continuată și susținută, ea fiind  reprezentată de costumele noastre din blănuri de oaie. Dacă anul acesta s-a greșit cu o scenetă, anul viitor se va organiza mai bine iar oamenii vor vedea că la Berzunți avem cele mai frumoase obiceiuri de anul nou.”

Internauții au reacționat la postarea politicianului USR:

”Distracție și ironie pe tema războiului? Vai de capul tău, ai nivelul de intelect sub nivelul marii”.

”Nu faci din tradiții scene cu războiul dus de Rusia în Ucraina. E dureros în primul rând și în al doilea rând în felul acesta arăți susținere Rusiei agresive”

Controversata paradă din acest an a mascaților din Berzunți

Oameni îmbrăcați în uniforma Armatei Rusiei, vehicule transformate în tancuri și inscripționate cu „Z”, simbolul soldaților ruși, rachete și „moment artistic” cu „Putin” care îndeamnă la viol și la bombardamente – așa s-a desfășurat o paradă din ajunul Anului Nou în localitatea Berzunți din județul Bacău.

În fiecare an, în localitatea Berzunţi are loc o paradă a mascaţilor care abordează diverse teme. În acest an, tema a fost războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, stârnind reacții dure pe rețelele sociale.

Parada s-a transformat într-o defilare cu însemne rusești – mai mulți locuitori au îmbrăcat uniforma militară a soldaților ruși și au transformat utilaje agricole în vehicule de luptă, pe care a fost inscripționat simbolul Armatei lui Vladimir Putin, litera Z. Câteva tractoare și alte utilaje au fost acoperite cu prelate, pentru a imita tancurile, iar unele dintre ele au transportat „rachete”. Pe ușile mașinilor au fost lipite fotografii cu imaginea liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

A murit autorul versurilor „Imnului Golanilor”. Dr. Barbi a fost ambasador, cercetător și pictor

Urmatoarea stire

Primăria Capitalei pregătește un nou proiect mamut pentru înlocuirea țevilor de termoficare

Stiri pe aceeasi tema