VIDEO: Președintele chinez Xi se întâlnește cu Bill GatesPreședintele Chinei, Xi Jinping, s-a întâlnit vineri (16 iunie) la Beijing cu Bill Gates, a anunțat CCTV.

În cadrul unei întâlniri la pensiunea de stat Diaoyutai din Beijing, unde liderii chinezi au primit în mod istoric oaspeți străini de rang înalt, Xi l-a numit pe Bill Gates „un vechi prieten” și a spus că speră că vor putea desfășura împreună activități benefice atât pentru China, cât și pentru Statele Unite.

Xi i-a spus cofondatorului și filantropului Microsoft că este foarte fericit să îl vadă după trei ani și l-a descris pe Gates ca fiind primul prieten american pe care l-a întâlnit în acest an.

Ultima întâlnire raportată între Xi și Gates a avut loc în 2015, când s-au întâlnit în marja forumului Boao din provincia Hainan.

La începutul anului 2020, Xi i-a scris lui Gates mulțumindu-i acestuia și Fundației Bill și Melinda Gates pentru că a promis asistență Chinei, inclusiv 5 milioane de dolari pentru lupta sa împotriva COVID-19.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Citeste continuarea pe romanialibera.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema