VIDEO Podul din Melitopolul ocupat de ruși a fost aruncat în aer de ”teroriștii ucraineni”, susțin invadatorii/ Podul era folosit pentru transportarea echipamentului militar de pe frontul de est/ În octombrie a fost distrus și Podul din Crimeea, simbolul puterii de la Kremlin


Podul din Melitopolul ocupat de ruși a fost aruncat în aer de ”teroriștii ucraineni”, susțin forțele ruse, citate de pravda.com.ua. Rușii foloseau podul pentru a transporta echipament militar de pe frontul de est. Circulația pe pod a fost suspendată.

Explozia a avut loc în spatele liniilor de front din orașul Melitopol, ocupat de Rusia, care este considerat vital pentru apărarea teritoriului pe care Rusia îl deține în sud, inclusiv în Crimeea, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Informația a fost confirmată de Vladimir Rogov, liderul mișcării „Noi suntem împreună cu Rusia”, citat de agenția de presă rusă TASS.

  • „Teroriștii au deteriorat un pod în satul Konstantinovka, cartierul estic al Melitopolului”, a scris el pe canalul său Telegram.

Potrivit datelor preliminare, sabotorii au amplasat un dispozitiv exploziv la un stâlp al podului.

  • „Scopul teroriștilor este de a întrerupe livrările de mărfuri vitale, alimente, medicamente și materiale de construcție către teritoriile eliberate din regiunile Zaporojie și Herson”, a scris el.

Rogova a declarat pentru TASS că două explozii puternice au fost auzite în Melitopol în cursul serii.

Primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, a confirmat, citat de Kiev Independent, că podul a explodat.

  • „Acesta este unul dintre podurile importante din punct de vedere strategic, precum podul Crimeii”, a declarat el, adăugând că forțele rusești livrau echipamente în direcția est prin intermediul acestuia.

Importanța podului din Melitopol 

Traseul pe care s-a produs explozia leagă cele mai mari două orașe din Zaporojie, care se află sub control rusesc – Melitopol și Berdyansk. De la suportul aruncat în aer al podului peste râul Molochnaya între Melitopol și suburbia sa Konstantinovka până la linia frontului care trece în nordul regiunii Zaporojie – cel puțin 90 km, explică situația corespondentul BBC, Ilya Abishev.

Explozia a avut loc într-o spate relativ adâncă a armatei ruse. Melitopol servește ca bază de transbordare pentru aprovizionarea trupelor rusești. Coloanele de mașini de la Rostov pe Don trec peste graniță și Mariupol de-a lungul mării. De la Melitopol, proviziile militare sunt transportate spre nord-vest – către fortărețele de pe malul stâng al Niprului, inclusiv către centrala nucleară capturată din Zaporojie, și spre est, de-a lungul liniei Vasilyevka-Pologi.

Teoretic, ar fi mai ușor să aprovizioneze grupurile rusești din Zaporojie direct prin Tokmak, un oraș centru la nord de Melitopol. Dar acesta este situat prea aproape de linia frontului, se află în zona de distrugere a rachetelor ucrainene de înaltă precizie și nu este sigur pentru reîncărcarea unor loturi mari de muniție și echipamente.

Nu se știe încă cât de grave sunt pagubele suferite de podul de la intrarea în Melitopol. Pierderea unei rute nu este tragică pentru trupele rusești. Există drumuri de ocolire. Dar, deși există multe drumuri, acestea nu sunt egale. Iar inamicul știe despre asta. Cauza exploziei nu a fost stabilită.

Vladimir Rogov, un reprezentant al administrației ruse de ocupație din Zaporojie, a declarat că au fost plasați explozibili în apropierea suportului podului. Acest lucru înseamnă că DRG-ul ucrainean operează cu succes în spatele armatei ruse. Sau partizani.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Croația, sub ape! Autoritățile au decretat stare de urgență – VIDEO

Urmatoarea stire

Varlam Şalamov şi cealaltă Rusie

Stiri pe aceeasi tema