VIDEO O dronă kamikaze a distrus un turn de observare din Rusia


Kraken, unitatea specială a Serviciului de informații al Ministerului Apărării din Ucraina, a anunțat că a distrus turnul autonom de observare Grenadier din regiunea rusă Briansk, folosind o dronă kamikaze, transmite publicația ucraineană Pravda.

„Folosind o dronă kamikaze, forțele de informații ale unității speciale Kraken au distrus turnul autonom de observare Grenadier din regiunea Briansk”, potrivit unei postări pe Telegram, însoțită de o înregistrare video a operațiunii.

Unitatea nu a precizat când s-a întâmplat acest lucru.

 

În dimineața zilei de 2 martie, guvernatorul regiunii rusești Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a afirmat că un grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere s-a infiltrat în regiune, a luat ostatici civili și a tras asupra unei mașini. Această știre a fost preluată rapid de presa de propagandă din Rusia.

În același timp, polițiștii de frontieră ucraineni au raportat că situația la granița cu Rusia este sub control, iar orice informație care sugerează că pe teritoriul Federației Ruse ar exista vreun „grup de sabotaj și recunoaștere ucrainean” este o provocare informativă din partea țării agresoare.

Așa-numitul „Corp al Voluntarilor Ruși” a declarat ulterior că soldații lor, și nu un „grup de recunoaștere și sabotaj ucrainean”, au fost cei care au intrat pe teritoriul Federației Ruse pe 2 martie pentru a arăta că poporul rus liber și cu arme în mâini poate lupta împotriva regimului lui Putin.

Denis Nikitin, comandantul „Corpului Voluntarilor Ruși” (CVR), a declarat că autoritățile ucrainene erau la curent cu operațiunea CVR din regiunea Briansk.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema