VIDEO. Momentul în care cele două trenuri s-au izbit frontal, în Grecia. Imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere


Momentul în care cele două trenuri s-au ciocnit în Grecia a fost surprins de o cameră de supraveghere, iar imaginile au fost făcute publice de presa elenă.

Cel puțin 43 de oameni au murit în cel mai grav accident feroviar din istoria Greciei. Premierul elen a promis o anchetă completă.

Un ministru a demisionat și șeful de gară responsabil pentru acel tronson a fost arestat, fiind învinuit că, din eroarea lui, cele două trenuri care veneau din sensuri opuse, au ajuns pe aceeași linie.

Trenul de pasageri plecase din Atena spre Salonic, iar marfarul venea din direcție opusă. Fiecare aveau o viteză de 160 de kilometri pe oră, în momentul în care trenul cu 350 de oameni la bord a ajuns pe aceeași linie cu cel de marfă.

Locomotivele au fost pur și simplu pulverizate, iar mecanicii au murit pe loc. În vagoanele care au luat foc, temperaturile au crescut la 1.300 de grade Celsius.

Grecia a declarat trei zile de doliu național în memoria celor decedați. Mulți erau studenți care se întorceau acasă. 

                                                                                                                 Adina Silav

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

China este o `ameninţare existenţială` pentru Statele Unite, avertizează o comisie a Congresului american

Urmatoarea stire

Legenda baschetului Emmanuel “Boybits” Victoria a murit după ce a suferit un atac de cord

Stiri pe aceeasi tema