VIDEO. Marian Oprișan a cumpărat de la mama sa domeniul de peste un hectar în care locuiesc, cu 330.000 de euro: „Am avut bani de la mama mea” / Mama sa e pensionară și a fost paznic la o fabricăMarian Oprișan, vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, a cumpărat cu 330.000 de euro domeniul de peste un hectar în care locuișete alături de mama sa, Lucia Gherarde, și soția Mihaela, achitând suma de bani printr-un virament bancar către mama sa. „Mama mea sunt eu”, spunea Oprișan cu ceva timp în urmă, când a fost întrebat de jurnaliști despre averea mamei sale și cum ar putea fi această avere justificată, amintește G4Media.ro.

Marian Oprișan a cumpărat de la mama sa domeniul de peste un hectar, cu 330.000 de euro

Familia Oprișan are un domeniu impresionant în comuna Bolotești, județul Vrancea. Amplasat la poalele unei păduri, terenul se întinde pe o suprafață de peste 11.000 de metri pătrați, iar casa este formată din mai multe corpuri și este înconjurată de ziduri înalte de peste 3 metri, fiind păzită non-stop. Pentru construcția imobilului a fost defrișată o suprafață importantă de pădure. Imaginile din satelit arată că în curte este și o piscină.

Din declarația de avere a lui Oprișan reiese că veniturile politicianului ar fi rămas aceleași, din salariu, însă averea i-a crescut, iar mama sa l-a împrumutat din nou, cu 1,3 milioane lei, împrumut scadent în 2031. Oprișan mai are trei împrumuturi de la mama sa, cu scadențe în 2028 și 2030.

În aceeași declarație de avere se mai susține că Oprișan are un venit anual de 148.209 lei din indemnizația de vicepreședinte al CJ Vrancea. Mama lui este pensionară și a lucrat la fosta Fabrică de Confecții Focșani ca paznic.

Conform declarației, Marian Oprișan și soția sa, Mihaela Oprișan, funcționar și ea în CJ Vrancea, au mai cumpărat un teren intravilan. În declarație mai sunt trecute trei apartamente și conturi de 35.000 de euro.

Întrebat de unde a avut bani să cumpere domeniul, Marian Oprișan a declarat: „V-am mai spus-o o dată și o repet, terminați-o cu populismele, cu pensiile, cu poveștile de genul ăsta. Banii provin din tranzacții imobiliare pe care le-a făcut mama mea. Și eu am avut bani de la mama mea. Nu m-a împrumutat. Este vorba de mamă și fiu aici. O să modificăm și declarația de avere. Transferuri familiale. Atâta timp cât am plătit taxe, am plătit impozite, am plătit tot, tot ce trebuia plătit la statul român, îți doresc o zi bună. E studiu de evaluare făcut, cu evaluator autorizat. Eu am avut bani, de unde i-am avut scrie în declarația de avere. Familia mea e curată ca lacrima, am plătit impozite la statul român, nu avem nimic să ne reproșăm, nu am furat nicun leu”.

Cristian Seidler, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin: „Cei 330.000 de euro sunt din șpăgi”

Situația a fost comentată și în studioul B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, acolo unde deputatul USR Cristian Seidler a declarat despre cei 330.000 de euro achitați de Oprișan pentru casă…

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Ce este căsătoria de oaspeţi

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre ce înseamnă o căsătorie de oaspeţi şi…