(VIDEO) Imagini teribile în Dnipro


UPDATE Un atac rusesc a lovit sâmbătă un imobil de locuinţe din oraşul Dnipro, în estul Ucrainei.

Bilanţul atacului cu rachete efectuat sâmbătă de forţele ruse asupra unui bloc de apartamente din oraşul ucrainean Dnipro a urcat la 20 de morţi, indică date oficiale publicate duminică, potrivit DPA.
Până duminică dimineaţă, 73 de persoane rănite, printre care 14 copii, au fost salvate de sub dărâmăturile clădirii parţial prăbuşite, a anunţat Apărarea Civilă Ucraineană pe Telegram.

Operaţiunea de căutare a persoanelor date dispărute continuă.

O mamă care şi-a pierdut fiul în urma bombardamentului asupra unei clădiri de apartamente din Dnepr şi-a strigat durerea şi i-a blestemat pe autorii atacului.

Într-un filmuleţt devenit viral, femeia este ţinută de doi bărbaţi în timp ce îşi strigă disperarea în mijlocul operaţiunilor de salvare după atac.

„De ce l-ai ucis? Ai venit aici în oraşul nostru. Te-am acceptat ca pe nişte oameni normali, ca pe nişte rude. Ce ai făcut cu fiul meu? Ticăloşilor. Vă blestem până la a şaptea generaţie. Veţi fi blestemaţi de toţi oamenii, de mine şi de lacrimile tuturor. Întreaga ta ţară să fie blestemată”, a strigat femeia.

 

 

În afară de Dnipro, alte zone afectate au fost Odesa, Harkov, Liov şi Kiev, unde infrastructura civilă a fost avariată şi alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Rusia a tras sâmbătă mai multe rachete asupra unor infrastructuri-cheie la Kiev, dar şi asupra unor oraşe din alte regiuni ale Ucrainei, au anunțat responsabili ucraineni, în timp ce incertitudinea se menţine cu privire la soarta oraşului Soledar (est), pe care Moscova susţine că l-a „eliberat” după o bătălie dură, informează AFP.
Mai multe explozii s-au făcut auzite sâmbătă dimineaţa la Kiev, responsabili ucraineni afirmând că bombardamente ruse au avut drept ţintă infrastructuri-cheie ale capitalei.

De asemenea, în regiunea Harkov (nord-est), „inamicul a lansat un nou atac cu rachete asupra unor infrastructuri esenţiale”, a declarat guvernatorul Oleg Sineghibov. Întreruperi de curent ar putea avea loc în acest oraş, al doilea ca mărime al Ucrainei, a adăugat el.

Atacuri au mai fost semnalate mai la sud, în regiunea Zaporojie.

„Inamicul a atacat din nou teritoriul Ucrainei”, a declarat şi guvernatorul regiunii Cerkasî (centru), Igor Tanurts, adăugând că se aşteaptă la noi alerte la scară largă în mijlocul zilei de sâmbătă.

 

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Ce tarife de nuntă au marii cântăreți din România. Cine cere cel mai mult? Pregătiți-vă să fiți surprinși!

Urmatoarea stire

Tragedie aviatică. Un avion cu 72 de pasageri s-a prăbușit în Nepal

Stiri pe aceeasi tema