VIDEO | Guvernul face rectificarea după asumarea răspunderii în Parlament. Termenul limită pentru reformele lui Marcel Ciolacu este 1 octombrie VIDEOMinistrul de Finanțe a declarat luni, imediat după terminarea ședinței Biroului Politic Național (BPN) al PNL că rectificarea bugetară va avea loc după asumarea răspunderii guvernului pe cele trei reforme în Parlament.

După ce a dat asigurări privind încadrarea într-un deficit de până la 5% pentru anul 2023, Marcel Boloș spune că cel mai probabil rectificarea bugetară va fi programată pentru luna octombrie, adică după ce guvernul condus de Marcel Ciolacu își va asuma răspunderea pe cele trei reforme.

Vom avea rectificare după ce măsurile fiscal-bugetare și după reducerea de cheltuieli și măsurile de combatere a evaziunii fiscale, adică prin octombrie, se va veni și vom avea o rectificare. E posibil să avem rectificarea bugetară atunci când se consolidează deficitul bugetar. Avem o zonă de stabilitate. Deocamdată ați văzut că facem cu greu față la menținerea deficitului, a transmis Marcel Boloș.

Conform surselor Gândul, premierul Marcel Ciolacu are în plan ca la următoarea rectificare să aloce fonduri către investiții și transporturi, respectiv către Ministerul Dezvoltării și către Ministerul Transporturilor, care a cerut deja suma de 16 miliarde de lei.

După întâlnirea premierului cu Ursula von der Leyen, de vineri, Comisia Europeană a cerut ca termen de finalizare al reformelor propuse de Guvern – 1 octombrie 2023. Asta înseamnă că cel mai probabil după data de 1 octombrie se va realiza rectificarea.

Totodată, PNL a votat astăzi asumarea răspunderii guvernamentale pe pachetul de reforme propuse de prim-ministrul Marcel Ciolacu. (detalii AICI)

CITIȚI ȘI:

Nicușor Dan rămâne în stand by până la alegerea unei conduceri la PNL București. Nicolae Ciucă: Trebuie să avem alegeri cât mai curând

Parlamentarii se întorc la muncă. Pensiile speciale, legea pensiilor și măsurile anti-drog, printre PRIORITĂȚILE aleșilor, în această toamnă

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Zelenski încearcă să tragă foloasele

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, are o primă reacție după ce șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a anunțat oprirea revoltei din Rusia.…