VIDEO Germania, paralizat─â de una dintre cele mai mari greve din ultimele decenii


Trenurile ┼či autobuzele din Germania erau ├«n regim de sta┼úionare luni diminea┼úa, perturb├ónd milioane de naveti┼čti ┼či c─âl─âtori la ├«nceputul s─âpt─âm├ónii, ├«n timpul uneia dintre cele mai mari mi┼čc─âri de protest din ultimele decenii, transmit Reuters ╚Öi Agerpres.

Gara din Bremen in timpul grevei din GermaniaFoto: Sina Schuldt / AFP / Profimedia

Greva de 24 de ore declan┼čat─â de Sindicatul Verdi ┼či de Sindicatul EVG este cea mai recent─â din ultimele luni de ac┼úiuni sindicale care afecteaz─â cele mai mari economii europene, dup─â ce standardele de via┼ú─â au sc─âzut ├«n urma major─ârii pre┼úurilor la alimente ┼či energie.

Dou─â dintre cele mai mari aeroporturi din Germania, Munchen ┼či Frankfurt, ┼či-au suspendat zborurile, iar trenurile pe distan┼úe lungi au fost anulate de operatorul feroviar german Deutsche Bahn. Mai multe curse aeriene dinspre Rom├ónia c─âtre Germania au fost anulate ├«nc─â de s─âpt─âm├óna trecut─â ├«n a╚Öteptarea grevei.

Sindicatul Verdi negociaz─â ├«n numele celor aproximativ 2,5 milioane de angaja┼úi din sectorul public, inclusiv din transportul public ┼či de la aeroporturi, ├«n timp ce sindicatul feroviar ┼či de transport EVG negociaz─â pentru aproximativ 230.000 de angaja┼úi de la Deutsche Bahn ┼či companiile de autobuze.

Grevi╚Ötii cer guvernului m─âsuri ├«n contextul infla╚Ťiei ridicate

Conform publica┼úiei Bild am Sonntag, Frank Werneke, ┼čeful Sindicatului Verdi, care a vorbit despre cea mai mare mi┼čcare de protest din ultimele decenii, a declarat c─â aceast─â grev─â este o problem─â de supravie┼úuire pentru milioane de angaja┼úi, ├«n contextul infla┼úiei ridicate.

Pre┼úurile de consum ├«n Germania au crescut peste a┼čtept─âri ├«n februarie – cu 9,3% fa┼ú─â de anul anterior – presiunea costurilor r─âm├ón├ónd ridicat─â ├«n cea mai mare economie european─â, chiar dac─â BCE ├«ncearc─â s─â contracareze infla┼úia major├ónd dob├ónzile.

Pre┼čedintele EVG, Martin Burkert, a declarat luni pentru publica┼úia Augsburger Allgemeine c─â angajatorii nu au f─âcut ├«nc─â o ofert─â viabil─â ┼či a avertizat c─â sunt posibile noi greve, inclusiv ├«n perioada S─ârb─âtorilor Pascale.

Oficialii Deutsche Bahn au apreciat duminic─â c─â mi┼čc─ârile de protest sunt ÔÇ×complet excesive, nefondate ┼či inutileÔÇŁ, avertiz├ónd c─â o majorare a salariilor pentru angaja┼úii din transporturi va avea ca rezultat bilete de c─âl─âtorie mai scumpe ┼či impozite, pentru a compensa diferen┼úa.

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema