VIDEO – Fenomen rar: Marea este extrem de rece, în plină vară. Apa mării a ajuns la 16 grade CelsiusTurișții de pe litoral s-au confruntat astăzi cu un fenomen mai rar întâlnit. Apa mării s-a simțit rece ca gheața. În valurile în care temepratura era ca în luna martie- numai curajoșii s-au încumetat să facă baie. Cercetătorii au explicații pentru ce se întâmplă cu Marea Neagră zilele acestea.


In articol:


Apa mării s-a răcit brusc. Cele 16 grade din valuri, se simțeau chiar și mai puține în atmosferă caldă de 28 de grade.

„Foarte rece, foarte, foarte rece! Exact ca ieri, exagerat, de câți ani venim, niciodată nu a fost atât de rece. Nu ne place!”, a spus un turist.

Pe caniculă turiștii făceau baie în 25-26 de grade, dar acum marea era sloi. Spre disperarea celor care au avut o vacanță fără pic de bălăceală.

Citește și: România se află în „era fierberii globale”. Cum va fi vremea în luna august? „Vremea extremelor meteorologice”

Temperaturile apei mării gonesc turiștii

„În nicio zi nu am prins apa caldă, miercuri rece, joi a plouat, ieri rece, azi rece, mâine plecăm!”,

a spus altcineva.

„E exagerat de rece, și în alte dăți când ploua, la o oră făceam baie, dar acum e rece sloi, am intrat câteva secunde, mi-au înghețat mâinile de nu am putut să mai stau”

Citeste si: R0-ALERT se schimbă! Ciolacu vrea un sistem de alertă mult mai pregătit pentru urgențe- kanald.ro

Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Mariei Constantin imediat după ce a rămas însărcinată. A dat vestea la doar câteva zile de la nuntă- wowbiz.ro

Furtunile de zilele trecute au adus schimbări majore pe litoral.
Curenţii puternici au ridicat la suprafaţă apa de la fund, care in prezent este extrem de rece.

„Avem apa foarte rece la mare, 14 grade, 15 grade, datorita vântului de sud care a bătut foarte tare și care a adus dinspre sud și de la adâncime, ape mai reci. Ele vin de la adâncime datorita fenomenului denumit upwelling, atunci când vântul bate foarte tare apa de la suprafața este înfundată și de acolo este ridicată o apa mai rece”, a spus biologul Adrian Bîlba pentru Știrile Kanal D.

Apa mării de pe litoralul românesc este doar pentru cei curajoși

In aceste conditii, baie in mare au făcut doar curajoșii.

„Minunat! Și vremea și apa, cel puțin pentru refacere musculară, la cât de rece e… e perfect! Deci pentru tine e perfectă? Pentru mine da, probabil ar trebui să fie pentru toată lumea, în special pentru sportivi”

Citește și: Ministru grec, prins la plajă în timp ce incendiile fac ravagii în țară. Premierul Greciei i-a acceptat demisia

Citeste si: „Mi-au descoperit la plămâni o tumoare de 5 centimetri, cele pe creier sunt mici, de 15 mm fiecare, dar sunt 7, și la glandele suprarenale au văzut metastaze.” Cui i-a cerut Rona Hartner ajutorul, după ce a aflat că boala ei a recidivat- kfetele.ro

Citeste si:…

Citeste continuarea pe www.stirilekanald.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema