VIDEO EXCLUSIV | Cel mai rău scenariu pentru la iarnă. Prefectul Toni Greblă: „Am solicitat Primăriei Capitalei să-și întărească echipele”


Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a precizat în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” care sunt soluțiile, dar și temerile sale pentru iarna care bate la ușă și a vorbit inclusiv despre cel mai rău scenariu în sezonul rece.

„Depinde de multe necunoscute. În ce mă privește, eu am luat măsuri pentru a verifica cum stăm cu școlile, cu ce este atributul meu de verificare, pentru că încălzirea nu este o problemă strictă a prefectului, sigur că nu eu trebuie să o rezolv, dar trebuie să aduc la aceeași masă instituții, entități, oameni pentru a vedea cum putem depăși fără foarte mult disconfort această iarnă.

Avem câteva necunoscute. În primul rând prețul gazelor, în funcție de el se vor găsi soluții bugetare, care sunt convins că cel puțin spitalele, școlile și așa mai departe nu vor avea probleme în această iarnă”, a declarat prefectul Capitalei, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Cel mai rău scenariu pentru la iarnă

„Cel mai rău scenariu este când vom avea trei săptămâni de minus 20 de grade, în funcție de fluxul de aprovizionare cu gaze, atunci anumite sectoare de activitate, mai întâi non-casnice vor diminua fluxul de gaze, energie.

Eu sper că avem premise pentru a nu depăși iarna într-o situație foarte grea, cu oprirea concretă.

Bucureștiul are însă problema, de mulți ani, cu funcționarea încălzirii funcționarea, cu finanțarea ELCEN, care are restanțe în a-și încasa ce a prestat, Termoenergetica, care are problemele ei legate de conducte, starea instalațiilor, centrale de cartier.

Întâlnirea pe care am avut-o acum două săptămâni cu primarul general și cu primarii de sector, cu Ministerul Dezvoltării, Ministerul Energiei am solicitat inclusiv Primăriei Capitalei să-și întărească echipele, să le mărească ca număr, să aibă dotări, forță, ca intervențiile să fie făcute cât mai repede posibil, întreruperile să fie pe o perioadă limitată, pentru că nu putem să lăsăm un cartier întreg, două săptămâni, până când în sfârșit vin șapte-opt muncitori acolo, care să remedieze defecțiunea.

Sper că toată lumea este conștientă că trebuie să luăm niște măsuri, în așa fel încât primarul general trebuie să colaboreze cu primarii de sector, cu guvernul, cu ELCEN, Termoenergetica, să aibă săptămânal asemenea analize, pentru a lua măsurile din timp.

Nimeni, în această lume, nu poate de unul singur să rezolve nicio problemă importantă”, a conchis Toni Greblă, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, realizată de jurnalistul Nicolae Oprea.

Emisiunea poate fi urmărită integral AICI:

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

ANAT cere demisia ministrului Turismului: “A ratat toate obiectivele”

Urmatoarea stire

Cum a reacţionat o turistă din Olanda, după ce i s-au servit papanaşi la un restaurant din Braşov? „Nu-mi place acreala”

Stiri pe aceeasi tema