(VIDEO) Dumitru și Fulga, mega-scandal la Primăria Șimnic! Fostul edil s-a întors ca ”primar”, cu o decizie dată de un judecător care-i este verișor – Știri Craiova


Surpriză mare la Primăria Șimnicu de Sus, în această dimineață. Angajații și viceprimarul cu atribuții de primar s-au trezit cu fosta conducere în primărie. Fostul primar Cosmin Dumitru, care a pierdut scaunul de edil din cauza incompatibilității, printr-o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), a intrat flancat de Jana Fulga, fostul administrator public al comunei, în calitate de avocată. Cei doi au intrat din birou în birou și au anunțat: ”Vă rog să vă subordonați, este primarul în funcție! Ne-am întors, respectați-ne, e dreptul nostru, am câștigat!”, striga Jana Fulga în Primărie, sub privirile consternate ale angajaților.

De altfel, Cosmin Dumitru ar fi intrat în secretariatul instituției, de unde a sustras o ștampilă, apoi a luat alte două și le-a băgat în buzunar. Fostul edil a mers ulterior în biroul primarului, s-a așezat în scaun și a încercat să semneze documente oficiale, în locul actualei conduceri, viceprimarul cu funcții de primar, Laurențiu Ifrim. Acesta a solicitat ajutorul poliției, sunând la 112. poliția. Viceprimarul Laurențiu Ifrim a încercat să le explice că purtarea lor este abuzivă și că prezența lor în Primărie nu poate fi altfel decât în calitate de cetățeni. Jana Fulga le-a prezentat o hotărâre a Curții de Apel, care nu e definitivă. Culmea, procesul are termen mâine. Însă, Dumitru susține că este executorie de drept, adică trebuie pusă imediat în aplicare.

Am o hotărâre judecătorească executorie de drept. Eu am venit să execut hotărârea de bunăvoie. Vineri am primit hotărârea redactată prin poștă. Se poate contesta în 15 zile de la comunicare. Astăzi am mers la primărie, am depus hotărârea la secretariatul comunei și mai mult de atât ce să mai spun. Este executorie, cu termen de 15 zile să facă recurs ANI, ANI poate să facă recurs, să dureze doi-trei ani de acum încolo, eu mă aflu în situația în care m-am aflat în 2019 în momentul de față.Am hotărâre judecătorească, nr 92 a Curții de Apel, care, la fel, a fost executorie, și ANI a făcut recurs și s-a judecat până pe 11 mai 2022. (…) Raportul ANI nu mai există, a fost anulat. O să revin la primărie chiar azi”, a declarat Cosmin Dumitru pentru Știricraiova.ro.

Povestea s-a încheiat la secția de poliție, unde s-a constat că hotărârea nu era nici definitivă, nici executorie.

ȘOCANT! Cosmin Dumitru, verișor de gradul II cu judecătorul de la Curtea de Apel 

Reamintim că, în 2018, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil pe Cosmin Dumitru. A făcut acțiune la Curtea de Apel împotriva raportului ANI. A câștigat prin Hotărâre nr. 92/25.02.2019, la care ANI a făcut apel, care s-a judecat la ÎCJJ până în martie 2022, când a rezultat hotărârea 1467, prin care a fost declarat definitiv incompatibil. În baza acestei decizii, a fost emis Ordinul prefectului în data de 16.05.2022, prin care i-a încetat mandatul de primar. Dumitru a depus acțiune împotriva ordinului prefectului, în care a solicitat suspendare ordinului. Acțiunea i-a fost respinsă ca inadmisibilă. Ulterior, Dumitru a făcut o altă acțiune, prin care a solicitat anularea ordinului de prefect. Și aceasta a fost declarată inadmisibilă. Apoi Dumitru a cerut revizuirea ambelor sentințe, care au fost declarate inadmisibile. Totodată, în luna mai a formulat cerere de revizuire, o cale extraordinară de atac, împotriva hotărârii nr. 92 din 25.02.019, hotărâre pe care, culmea, o și câștigase. Instanța a modificat această hotărâre în tot, conform hotărârii 1467, din 11.03.2022, prin care pierduse. De altfel, Dumitru a cerut luna aceasta Prefecturii Dolj să dea ordin de prefect ca să fie repus în funcție.

Cine a fost judecătorul care a modificat în tot Hotărârea 92 din februarie 2019 și a anulat dosarul 9014/G/16.03.2018 întocmit de ANI, entință pronunțată în data de 20 septembrie 2022?! Ei bine, conform surselor noastre, verișoara fostului primar Dumitru, magistratul Carmen Ilie. Se pare că bunicul judecătoarei este frate cu bunica lui Cosmin Dumitru. Așadar, cei doi sunt verișori de gradul II.

Viceprimarul Ifrim se declară mai mult decât surprins de ceea ce s-a întâmplat astăzi în primărie.

Sunt stupefiat de încercarea abuzivă, prin care fosta conducere a dorit să ajungă la conducerea primăriei, pentru a-și rezolva faptele grave de corupție din timpul mandatelor precedente. Au apelat la toate cunoștințele pe care le aveau în sistemul judiciar, pentru a schimba o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, hotărâre care, de altfel, nu poate fi pusă în aplicare, nefiind definitivă și nici executorie. Dumnealor nu respectă cetățenii, comițând, în încercarea de a ajunge pe scaunul de conducere al UAT Șimnicu de Sus, inclusiv furturi, ajungând să sustragă ștampilele din birourile primăriei, fapt filmat. Mă voi adresa instituțiilor statului, pentru a scoate la iveală faptele lor de corupție și abuzurile săvârșite de-a lungul anilor. Personal, consider că dacă ai ocupat 20 de ani funcția de primar sau viceprimar și îndrăznești să comiți un abuz, cum s-a încercat astăzi, definește starea comunei Șimnicu de Sus, capacitatea dumnealor de a conduce și demonstrează, încă o dată, că am ajuns atât de subdezvoltați din cauza celor doi, care astăzi ne-au făcut o ultimă reprezentație”, a declarat penmtru Stiricraiova.ro viceprimarul cu atribuții de primar, Laurențiu Ifrim.

Citeste continuarea pe stiricraiova.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Fostul pușcăriaș care a violat o fată de 15 ani în cartierul Tomis Nord rămâne în arest

Urmatoarea stire

Corul Madrigal în turneu cu Spectacolul Extraordinar „Muzica Renașterii Europene” | Muzica

Stiri pe aceeasi tema