VIDEO „Dinozaurii” armatei ucrainene au facut un ocol prin Kiev


La împlinirea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina, bătrânele dar impresionantele tunuri autopropulsate de fabricație sovietică, 2S7 „Pion”, de 203 mm, ale brigăzii 43 de artilerie, au trecut prin centrul Kievului în drum spre front.

Tunurile autopropulsate 2S7 PionFoto: Captura video – Paul Jawin

Tunurile autopropulsate „Pion” sunt atât de grele încât au nevoie de un echipaj de 14 persoane pentru operarea lor, 7 dintre militari deplasându-se alături de acestea într-un vehicul auxiliar în timpul în care sunt deplasate pe front.

Intrate în serviciul activ în 1975, doar 8 țări din lume mai au în dotare astfel de piese de artilerie grele cu calibrul de 203 milimetri: Angola, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Coreea de Nord, Rusia, Ucraina și Uzbekistanul.

Ucrainenii au scos din depozite cele 99 de tunuri autopropulsate 2S7 „Pion” după izbucnirea războiului în condițiile în care forțele armate ruse se bucură de o superioritate covârșitoare în ceea ce privește artileria convențională.

Potrivit unei evaluări publicate anul acesta de Institutul Internațional pentru Studii Strategice, un think-tank din Marea Britanie, forțele armate ruse aveau înainte de izbucnirea războiului 60 de tunuri 2S7 în serviciul activ și alte 260 în rezervă.

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Bijuteria „blestemată” pe care Camilla nu o va purta la încoronarea regelui Charles al III-lea

Urmatoarea stire

Mark Galeotti îl critică de Viktor Orban. „Este idiotul util al lui Vladimir Putin”

Stiri pe aceeasi tema