VIDEO. Colegiul Național „Ștefan cel Mare” gazda primului concurs național de robotică


Opt echipe din Bacău, Vaslui, Iași și Neamț au participat la primul concurs de robotică organizat de Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț. Sala de sport a fost locul unde vineri, 20 ianuarie, s-a desfășurat competiția națională SnowStorm – Ștefan’s Tech Challenge pe care cei 15 membri ai echipei gazdă Blizzard Eye, coordonați de prof. Bianca Tarhon, și-au dorit-o foarte mult (detalii aici).

Regulile concursului au fost similare competiției pentru care toți liceenii pasionați de robotică o așteaptă – First Tech Challenge și un prilej în plus de a se pregăti. Au onorat invitația ștefaniștilor echipe bune din zona Moldovei: SmartCluster Bacău, MironoBot Pașcani (Iași), Quasar Robotics Huși (Vaslui) și din Neamț – SnakeTech de la „Petru Rareș”, The Eagles de la „Roman Vodă”, Eu Codez” de la Școala Gimnazială Viișoara, Cyb3rG0ds de la Colegiul Național de Informatică, alături de Blizzard Eye. Înaintea concursului propriu-zis a avut loc o ședință tehnică la care au fost verificați roboții, dacă au fost construiți conform standardelor, s-au stabilit regulile și punctajele, s-au mai făcut repetiții pe cele două terenuri. Lupta s-a dus pentru ca fiecare robot să reușească să așeze pe pilon cât mai multe conuri de plastic în timpul alocat fiecărui meci. „Sunt probe de îndemânare, concentrare și viteză pe care membrii fiecărei echipe trebuie să le treacă. Este un concurs la care ne bucurăm că au venit atât de multe echipe și chiar dacă nu vom câștiga, important este că am organizat și am participat la un concurs de pregătire înaintea regionalelor care încep în februarie”, a declarat Vasile Miron, liderul Blizzard Eye. După competiția pe echipe, s-au făcut și alianțe între concurenți într-un alt meci important nu doar pentru puncte, cât și pentru dorința liceenilor de a se întrece în mod real, în condiții de concurs, nu doar în laboratoare.

Concursul s-a încheiat seara, târziu, cu premierea câștigătorilor: prima The Eagles (Roman) urmată de Eu Codez (Piatra-Neamț), Quasar Robotics (Huși), SmartCluster (Bacău), Blizzard Eye (Târgu Neamț), CyberGods (Piatra-Neamț), SnakeTech (Piatra-Neamț), MironoBot (Pașcani). Toate echipele au primit diplome, atmosfera a fost una intensă și la final mulți s-au îmbrățișat, bucuroși de revedere. „A fost o experiență frumoasă, mulțumim participanților, spectatorilor și echipei manageriale a colegiului „Ștefan cel Mare”, dar și partenerilor noștri care au făcut posibilă competiția SnowStorm – Ștefan’s Tech Challenge: Primăria Târgu Neamț și Sofiaman”, a precizat Bogdan Alucăi, purtătorul de cuvânt al echipei Blizzard Eye.

Emoții și pentru echipa de conducere a colegiului gazdă, care între concurs și manifestarea dedicată Unirii Principatelor Române ne-a acordat o scurtă declarație. „Suntem mândri că echipa noastră de robotică Blizzard Eye, deși are doar 4 ani de existență, este hotărâtă și se dedică acestei activități ce presupune cunoștințe riguroase, talent, pasiune. Noi îi susținem în continuare, au și părinții alături, administrația orașului Târgu Neamț care îi sprijină ori de câte ori se poate și le dorim liceenilor succes”, a precizat Adina Margine, directorul Colegiului Național „Ștefan cel Mare”.

Cristina Iordache, imagine Bogdan Călian

Citeste continuarea pe mesagerulneamt.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Forțele ruse încearcă să înainteze în regiunea Zaporojia și în părți din Donețk, spune armata ucraineană

Urmatoarea stire

Columbia și gruparea rebelă ELN anunță că vor îmcerca, luna viitoare, să ajungă la un consens de pace

Stiri pe aceeasi tema